Kurzy se konají jednou měsíčně
ve vybraná sobotní odpoledne přímo v restauraci SaSaZu, trvají cca 2-2,5 hodiny a je nutné se na kurzy včas zaregistrovat. Vypsaná data a další informace naleznete zde. V každém kurzu se naučíte připravit 3 pokrmy a jeden autentický koktejl. 

Škola vaření Jihovýchodní Asie

Šéfkuchař Andy Tan vás v tomto základním kurzu seznámí s hlavními principy kuchyně jihovýchodní Asie, typickými metodami vaření a také poznáte barevné a voňavé ingredience a bylinky, které tuto kuchyni dělají tak neodolatelnou. Vaření v jihovýchodní Asii, to jsou hlavně barevná a lehká jídla, úžasné chutě a rychlá příprava. V kurzu se naučíte připravit tři pokrmy typické pro tuto oblast a zjistíte, že je možné snadno je uvařit je i doma. Rolky Bang Chang s krevetami, citrusy, mátou, bazalkou a citrónovo-koriandrovou omáčkou, červené kari s kuřetem nebo hovězí medailonky s houbami shitake, fazolovými lusky a rýží zajisté potěší jakékoliv vaše hosty. Na závěr si namícháte skvělý koktejl Hainan Island ze sake, vodky a typického ovoce.

Šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací SaSaZu spojen od jejího otevření v roce 2009 a v současné době pracuje na pozici hlavního šéfkuchaře a udává tak směr celé naší kulinářské nabídce. Andy pochází z indonéské Jávy a v minulosti pracoval pro přední světové restaurace jako Zenzi nebo Vakzuid nebo v restauraci hotelu Mandarin Oriental. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel jihovýchodní Asie a sofistikovaného francouzského kulinářského umění. 

  • Bang Chang Shrimps (Roll with shrimps, citrus fruits, kemiri nuts, mint, basil, coconut paste, lemon-coriander sauce)
  • Bang Chang krevety (Rolka s krevetou, citrusy, kemiri ořechy, máta, bazalka, kokosová pasta, citrónovo-koriandrová omáčka)
  • Red Curry Chicken (Chicken, snow peas, mushrooms, eggplant, red curry-coconut sauce)
  • Kuře na červeném kari(Kuřecí, hráškové lusky, houby, lilek, kari-kokosová omáčka)
  • Zu-Fillet (Beef, shallot, shiitake, long beans, kimchi salad, rice)
  • Zu-Fillet(Hovězí medailonky, šalotka, shitake, fazolové lusky, kimchi salát, rýže)
  • Hainan Island(Sake, vodka, lychee, coconut, lime, maracuja)

Škola vaření Barvy Asie - Barevná jihovýchodní Asie

Náš šéfkuchař Andy Tan s vámi v tomoto kurzu pomyslně procestuje celou jihovýchodní Asii a umožní vám poznat komplikovanější chuťové kombinace typické pro země od Barmy, přes Thajsko a Malajsii až po Vietnam. Naučíte se také kuchařské techniky typické pro tyto země, poznáte nové ingredience a širokou škálu bylinek, které jsou pro jihovýchodní Asii typické. Zjistíte, že autentické pokrmy z jihovýchodní Asie můžete snadno připravit i doma a dozvíte se, kde nakoupit potřebné suroviny. Andy vás naučí, jak vařit tak, aby jídla, která připravíte, už nikdy nechutnala fádně. Vyzkoušíte si přípravu rolky Kabayaki Unagi Roll s tuňákem, lososem, unagi, chili, řasou wakame, mátou a omáčkou ze sezamu, dále Ga Curry, nebo-li vietnamské žluté kuřecí kari a hovězí Good Morning Beef s nuoi tom pepřovou omáčkou. Naučíte se také připravit speciální koktejl Dua-Zou.  

  • Kabayaki Unagi Roll (Tuna, salmon, unagi, crispy chilli, wakame seaweed, mint, sesame-vinegar sauce)
  • Kabayaki Unagi Rolka (Tuňák, losos, úhoř, chilli, wakame mořská řasa, máta, sezamovo-octová omáčka)
  • Ga Curry (Vietnamese yellow curry, tumeric, chicken, potatoes, rice noodles, lettuce
  • Ga Curry (Vietnamské žluté kari, tumeric, kuře, brambory, rýžové nudle, ledový salát)
  • Good Morning Beef (Beef, daikon, long beans, nuoi tom pepper sauce)
  • Good Morning hovězí (Hovězí, ředkev, fazoky, nuoi tom pepřová omáčka)
  • Dua-Zou (rum, ginger beer, strawberry, pineapple)

Indonéská škola vaření - Poznejte tajemnou kuchyni Indonésie

Indonéská kuchyně je rozmanitá jako Indonésie sama. Vždyť je také tato ohromná země tvořena tisíci ostrovů. Existuje zde mnoho tradičních jídel a místních specialit, jejich příprava se ale často liší ostrov od ostrovu nebo dokonce město od města. Nejznámějším indonéským pouličním jídlem je zajisté nasi goreng, tedy smažená rýže, do které se přidává vajíčko, zelenina a smažené lupínky krupuk. Pokud vám to zní trochu fádně, stačí se podívat trochu hlouběji a snadno naleznete zajímavá jídla plná chutí, zeleniny, bylinek a koření. A právě ta vám pomůže v našem kurzu objevit šéfkuchař Ari Munandar. V jeho kurzu se naučíte připravit jarní rolku s krevetami, kuřetem a bambusovými výhonky Lumpia Semarang, jemnou kuřecí polévku s kokosovým mlékem a kuřetem Soto Ayam a hovězí maso v omáčce z černého pepře Sapi Lada Hitam. Připravíte si také skvělý koktejl Ginger Tini.

Šéfkuchař Ari Munandar pochází z indonéského ostrova Jáva a v minulosti pracoval ve vyhlášených restauracích Essensia hotelu Mandarin Oriental nebo Zinc v pražském Hiltonu. Ari je současně šéfkuchařem naší bratislavské restaurace SaSaZu a také vede Yazu by SaSaZu v Manifestu na Smíchově.

  • Lumpia Semarang (Spring roll filled with prawn and chicken, bamboo shoot, palm suger sauce, acar)
  • Lumpia Semarang (Jarní závitky plněné krevetou a kuřetem, bambusové výhondy, omáčka z palmového cukru, acar)
  • Soto Ayam (Chicken soup in mild coconut broth, glass noodles, bean sprouts, spring onion, egg)
  • Soto Ayam (Kuřecí polévka v kokosovém vývaru, skleněné nudle, fazolové klíčky, jarní cibulka, vejce)
  • Sapi Lada Hitam (Stir fried beef in black pepper sauce)
  • Sapi Lada Hitam (Smažené hovězí v omáčce z černého pepře)
  • Ginger Tini (gin, ginger, coconut, apple, chilli, lime)

Thajská škola vaření - Kouzlo thajské kuchyně

Poznejte s námi kouzlo thajské kuchyně, která je díky svým kombinacím chutí a barev oblíbená po celém světě. Jejím základem je harmonie chutí, která je nedílnou součástí každého pokrmu a právě tu vám pomůže najít náš Sous Chef Robbert van den Berg. S jeho pomocí se naučíte správně kombinovat čtyři hlavní chutě, tedy slanou, sladkou, kyselou a ostrou a připravit tak pro vaší rodinu nebo přátele opravdu autentická thajská jídla. V kurzu si vyzkoušíte přípravu thajských stálic Tom Yam Goong, tedy ostré polévky s krevetami a citronovou trávou, nudlí Pad Thai a Gaeng Kiew Waan Gai nebo-li zeleného kari s kuřetem a lilkem. Celé snažení zakončíte osvěžujícím koktejlem Green Geisha.

Kurzem vás provede náš Sous Chef Robbert van den Berg, který  pochází z Holandska a v minulosti pracoval pro přední amsterdamské restaurace Momo a Izakaya. Jeho specialitou jsou kuchyně jihovýchodní Asie a rád se soustředí právě na thajskou kuchyni.

  • Tom Yam Goong (spicy prawns soup with galangal, lemongrass)
  • Tom Yam Goong (Ostrá krevetová polévka s galangalem, citronová tráva)
  • Pad Thai Gai (Thai style stir fried rice noodles, tamarind sauce, bean sprouts)
  • Pad Thai Gai (Thajské smažené rýžové nudle, tamarind omáčka, fazolové klíčky)
  • Gaeng Kiew Waan Gai (Green chicken curry, potatoes and basil)
  • Gaeng Kiew Waan Gai (Zelené kuřecí kari, brambory a bazalka)
  • Green Geisha (vodka, kiwi, basil, melon, cucumber, lime)

Pro více informací navštivte tyto stránky.

Reklama