IMG_20211228_124936.jpg (139 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Recept výborně funguje nejen s kysaným, ale také se sladkokyselým zelím. Vyzkoušejte klidně obě varianty.

Suroviny

  • 4 kousky kuřete s kůží nebo celé kuře
  • hrst celého kmínu
  • 1 sklenice kysaného nebo sladkokyselého zelí
  • 2 lžičky soli
  • 3 cibule
  • 1 lžíce sadla
  • trochu pepře

Postup

Ideální a nejlevnější je koupit celé kuře, vykostit a zbytek třeba použít na vývar. Prsa a stehna okořeňte kmínem, solí a pepřem. Do zapékací nádoby vyklopte zelí i s nálevem a přidejte hrnek vody.

Nahoru naskládejte ochucené kuřecí maso. Cibuli nakrájejte nahrubo a opečte dozlatova na sádle. Timto zasypejte obsah nádoby a přiklopte víkem.

Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C, dozlatova. Asi tak hodinu a půl, až dvě hodiny. Nakonec nezapomeňte odkrýt víko a udělat křupavou kůrčičku.

Podávali jsme se šťouchanými brambory. Skvěle se bude hodit i knedlík nebo noky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kuře pečené na houbách

kure1.jpg (105 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pečené kuře s červenou čočkou a mrkví

kure2.jpg (57 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuře pečené na jablkách

kure3.jpg (146 KB)

Foto: Akademie kvality

Reklama