Foto: Alena Kolaříková
Recept výborně funguje nejen s kysaným, ale také se sladkokyselým zelím. Vyzkoušejte klidně obě varianty.
Suroviny
- 4 kousky kuřete s kůží nebo celé kuře
- hrst celého kmínu
- 1 sklenice kysaného nebo sladkokyselého zelí
- 2 lžičky soli
- 3 cibule
- 1 lžíce sadla
- trochu pepře
Postup
Ideální a nejlevnější je koupit celé kuře, vykostit a zbytek třeba použít na vývar. Prsa a stehna okořeňte kmínem, solí a pepřem. Do zapékací nádoby vyklopte zelí i s nálevem a přidejte hrnek vody.
Nahoru naskládejte ochucené kuřecí maso. Cibuli nakrájejte nahrubo a opečte dozlatova na sádle. Timto zasypejte obsah nádoby a přiklopte víkem.
Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C, dozlatova. Asi tak hodinu a půl, až dvě hodiny. Nakonec nezapomeňte odkrýt víko a udělat křupavou kůrčičku.
Podávali jsme se šťouchanými brambory. Skvěle se bude hodit i knedlík nebo noky.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Pečené kuře s červenou čočkou a mrkví
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Akademie kvality
Nový komentář