Foto: Alena Kolaříková
Játra můžete před obalením a osmažením naložit do oblíbeného koření. Nejvíce se hodí česnek, kmín, majoránka. Ale můžete použít i oblíbené směsi koření.
Játra je lepší solit až jsou hotová, osmažená. Osolit můžete také vajíčka, ve kterých játra obalujete.
Suroviny
- 800 g jater (kuřecí, krůtí, vepřová)
- vejce
- trocha mléka
- sůl a pepř
- strouhanka
- hladká mouka
Postup
Játra zbavte drobných blanek. Vepřová játra je lepší před obalením lehce naklepat. Vložte játra do mikrotenového sáčku a jemně je naklepejte. Proč sáček? Neušpiníte se tolik ani vy, ani vaše kuchyňská linka. Teď můžete játra naložit do koření a nechat odležet.
Játra potom obalte, jak jste zvyklí u řízků. Mouka, vejce rozšlehaná s trochou mléka a solí, strouhanka. Smažte ve vyšší vrstvě oleje nebo sádla, dozlatova. Potom ještě osolte a opepřete.
Ideální přílohou jsou brambory, tatarka, nějaký dobrý salát nebo sladkokyselé okurky. Játra jsou výborná i studená, s krajícem výborného chleba.
Dobrou chuť přeje Elly.
Opékaná játra se sázeným vejcem
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
na smažená játra jsem úplně zapomněla, musím napravit.