IMG_4298.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1/2 sáčku směsi na minestrone
  • 200 g pancetty na kostičky
  • 1 velká šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • vývar podle potřeby
  • 2 větší brambory
  • sůl, pepř a čerstvý tymián
  • kousek rozmarýnu
  • olivový olej
  • máslo

Postup

Na kousku másla a troše olivového oleje opečte nahrubo nakrájenou šalotku. Přidejte pancettu, nasekaný česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Oloupejte brambory a nakrájejte na větší kusy. Přidejte také do hrnce. Zalijte plechovkou krájených rajčat.

Promíchejte a vsypejte polovinu sáčku na minestrone. Luštěniny hodně nabydou, na čtyři porce opravdu v klidu stačí půl sáčku. Zalijte ještě vývarem, ochuťte solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Vařte na mírnou teplotu, dokud nebudou luštěniny měkké. Ještě dolaďte chuti a podávejte.

My jsme podávali s čerstvou bagetou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou

polevka.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Tradiční fazolová polévka podle jihotyrolského receptu

1.webp (116 KB)

Foto: archiv redakce