Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1/2 sáčku směsi na minestrone
- 200 g pancetty na kostičky
- 1 velká šalotka
- 4 stroužky česneku
- 1 velká mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 plechovka krájených rajčat
- vývar podle potřeby
- 2 větší brambory
- sůl, pepř a čerstvý tymián
- kousek rozmarýnu
- olivový olej
- máslo
Postup
Na kousku másla a troše olivového oleje opečte nahrubo nakrájenou šalotku. Přidejte pancettu, nasekaný česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Oloupejte brambory a nakrájejte na větší kusy. Přidejte také do hrnce. Zalijte plechovkou krájených rajčat.
Promíchejte a vsypejte polovinu sáčku na minestrone. Luštěniny hodně nabydou, na čtyři porce opravdu v klidu stačí půl sáčku. Zalijte ještě vývarem, ochuťte solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Vařte na mírnou teplotu, dokud nebudou luštěniny měkké. Ještě dolaďte chuti a podávejte.
My jsme podávali s čerstvou bagetou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou
Foto: Alena Kolaříková
Tradiční fazolová polévka podle jihotyrolského receptu
Foto: archiv redakce
Nový komentář