Kdysi jsem četla, že problém není v jídle, ale v mozku.
No a po 2. dítěti mi zůstalo 18 kilo.
Tak jsem tenkrát poslechla radu z Mladého světa a uspěla.
Vynechala jsem z jídla většinu sladkého a tučného (ale to jsem už před tím stejně nejedla - ne že bych byla tak vzorná, ale prostě to nerada).
Jinak jsem předpokládané jídlo na následující den rozdělila na 8-9 porcí, podle toho, jestli jsem předpokládala, že budu ponocovat, nebo ne. A tyhle rozdělené porce jsem jedla celý den vždy přesně po 2 hodinách. Fakt přesně na budík.
A tak jsem během 4 měsíců bez hladu zhubla o 21 kg. Abych byla přesná, první 3 týdny jsem měla pocit, že to nebude fungovat, ale pak to fungovalo perfektně.
Prostě jsem oblbla svůj organizmus a přestal syslovat do zásoby, když se mu pořád něco dávalo. Tak jsem to v podstatě dodržovala už pořád, jenom ne tak přesně s tím budíkem. Žádný jo jo efekt se nekonal a ta váha mi vydržela dalších 22 let.
Pak se mi splašila štítná žláza, ale to už je o něčem jiném.
štítná žláza je problém, ale dá se léčit,ne...?
Nový komentář
Komentáře
Nemyslím si, že by to bylo "oblbnutí" organismu, naopak jsi vyšla vstříc jeho potřebám
Ja muzu klinne krupat zeli vcelku jako koza a bez ruznych dochucovatel hlavne cukru a mam to bez prace usetri mi to cas.
Ťapina: není možný to zkazit: příklad - 1/2 hlávky nového zelí nakrájíš příčně na nudličky. Dáš do mísy a ručně pěstmi zdrtíš - změkne to. Lehce osolíš a dáš tam 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce cukru a už i tak se to dá jíst. 1 lžíce plnotučné hořčice to vylepší. Hotovo. Kdo chce, může dát nadrobno nakrájenou pažitku, později kopr - ten je do zelí výborný - přimíchat bílý jogurt - dá se s tím čarovat a NEDÁ SE NA TOM NIC ZKAZIT!!!!!
pajda: Já musím mít něco, co můžu během vteřiny mrsknout za monitor a věnovat se pacientům
Ťapina: nejlepší zelenina je pasírovnaá přes prase...navíc já mám po zeleném velké zuby, očíčka šejdrem a okamžitě děsný hlad
Ťapina: já jím cokoliv...vlašáček s půlkou rohlíku, ovesnou kaší - instantní, instatní polívky, saláty z bufetu...vyhybám se jen čokoládě, protože vypadá blbě, když mi kecne na rifle
gerda: delam to podobne,jen tu mrkev krajim na kosticky a pridavam jeste trochu syru: eidam a nebo balkansky
asi si to dneska udelam k obedu
gerda: Jo už to vidím
gerda: A kolik tam čeho dáváš? Mně z toho prostě vždycky vyjde šlichta pro prasata
Ťapina: tak to udělej bez mrkve, to je taky dobrý! Využij toho, že je teď na regále nové zelí, dokud je salátově křupavé...
marcellina*: jednoduché jak facka. Jo, a ten poměr ingrediencí do zálivky - podle množství zeleniny násobit - 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, trocha soli a hořčice podle chuti. Když se to obloží vajíčky natvrdo, dá se to považovat za hlavní jídlo.
gerda: ten salat
gerda: Už se ani nepokouším. Nikdy se mi ani podle receptu nepovedlo doma udělat dobrej salát
Navíc mrkev teda fakt ne, ani ve směsi
gerda: jedla, hernajs...
Ťapina: já jsem včera vymyslila moc dobrý salát: 1/2 hlávky nového mladého zelí nakrájet a rukama v míse podrtit, aby to pustilo šťávu. Do toho nastrouhat 2 mrkve. Zálivka: vinný ocet, olej, cukr, sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice. Tohle bys určitě jedna - příprava cca 10 minut.
ad štítná žláza: dcera bere rok prášky na štítnou žlázu. Míry předtím - 174 a 54 kg. Po roce - 174 a 72 kg. Jí pořád stejně...
slonbidlo: Když chci zeleninu, musím na salát do hospody
Mů rekord je snědená půlka syrové mrkve, pak už mi šla huba tak šejdrem, že jsem zbytek vyhodila
pajda: No jo, ale CO pořád jíš? Já když vymýšlím nějaké jídlo, které by se dalo vzít do práce, tak skončímu tatranky nebo u balených koláčů, to zrovna na hubnutí není.
Ťapina: já už jo - dělám to tak poslední dva týdny a fakt znova hubnu. Nejprve jsem jedla po těch dvou hodinách normální porce, teď už jím malinké a pořád to jde...on mi teď stačí hrnek instantní polívky nebo kus okurky s lžičkou tvarohu...a žádná hlavní jídla (s vyjímkou oběda) nevedu.
Snažím se jíst 5x-6x denně a jde to , teďka u PC jím nakrájenou kedlubnu, tělo dostane jídlo a já u toho pracuju.