„Poslední dobou je patrný zájem o lehčí a svěžejší kávové drinky. V kávě se tak začaly více rozvíjet ovocné a květinové tóny, ke kterým se skvěle hodí různé toniky, ovocné šťávy a další přísady, které byly dříve v kombinaci s kávou zapovězené“ vysvětluje Robin Blaschke, barista L’OR Professional, směr, kterým se nyní kávové drinky ubírají.
ESPRESSO MARTINI
„Espresso Martini je pro mě esencí léta. Tento drink je naprosto skvělý pro okouzlení hostů na letní party. Nejlépe vynikne v klasické „bondovské" skleničce,“ pochvaluje si osvědčenou klasiku barista Robin Blaschke. Pokud jste ikonický kávový koktejl, který vznikl v 80. letech v Londýně, dosud neochutnali, už déle neváhejte. Tento drink, který se nejlépe vyjímá v klasické sklence na Martini, není nijak složitý na přípravu, ani na ingredience. Postačí vám kvalitní 5 cl kvalitní vodky, 1 cllikéru Kahlúa, cukrový sirup dle chuti a dobré silné espresso (cca 3 cl). Do šejkru vložíme led a přidáme všechny ingredience. Důkladně protřepeme a přes sítko vlijeme do skleničky. Do vzniklé pěny můžeme vložit kávová zrna jako ozdobu.
Foto: Shutterstock
CAFÉ LEMONADE
Obyčejnou studenou kávu můžete proměnit v něco opravdu speciálního. Italové dlouho oceňují kombinaci kávy a něčeho citrusového. Ochutnejte Café Lemonade a uvidíte, že v létě po vypití této lahůdky na sluníčku určitě neusnete. Výhodou kávové limonády je, že se jedná o nealkoholický nápoj. Proto si jej můžete dát i v případě, že se chystáte řídit. Ani tento koktejl není nijak náročný na ingredience. Součástí koktejlu je citronový sirup a silné espresso, které drinku dodá příjemné aroma a kofeinový doping. Drink se dále ozdobí limetou, citronem a mátou.
Vezměte si ledovou kávu s trochou ledu a doplňte limonádou. Doporučujeme v poměru 1:3 (studený nápoj:limonáda), ale poměr si můžete upravit podle své chuti, a podle toho, jak silný nápoj chcete.
Foto: Shutterstock
KOKOSOVÉ LEDOVÉ LATTÉ
Toužíte po něčem, co je trochu tropičtější a obohacuje mysl i tělo? Kokosové ledové latté je skvělé pro začátek dne i skvělým zážitkem uprostřed odpoledne. Na přípravu potřebujete jen panáka kávy, asi 30-40 g. Zkombinujete se lžičkou medu nebo agávovým sirupem, pár kapkami vanilkového extraktu a malou špetkou mořské soli. Buď si ingredience smíchejte předem a dejte vychladit nebo směs nalijte přímo do sklenice přes led a kokosové mléko. Nejlépe použijte neslazené.
Foto: Shutterstock
HORCHATA LATTÉ
Horchata je tradiční mexický recept, který je sladký, pikantní a velmi lahodný. Tento recept obsahuje rýžové mléko, které si můžete snadno vyrobit sami doma. Přidejte následující přísady do mixéru: 1 šálek bílé rýže, 2 šálky studené filtrované vody, 1 lžíce agávového sirupu, 3 lžičky skořice, půl šálku mandlí. Toto množsví je na 4 porce. Nebudete takovou dobrotu přece pít sami. Příprava je navíc docela zdlouhavá na to, abyste dělali jen jeden nápoj. Vše promícháme a necháme 8 hodin louhovat. Poté budete muset směs přecedit přes plátýnko nebo síto. V této fázi můžete přidat trochu mléka nebo mandlového mléka. Podle potřeby upravte sladkost přidáním dalšího sirupu nebo trochou mleté skořice. Teď už byste měli mít hustou a lahodnou směs horchaty, kterou nalijete do sklenice s ledem a poté dolijete studenou uvařenou kávou. Vršek poprašte trochou skořice a čokoládovým práškem. Lahůdka je na světě!
Foto: Shutterstock
Zdroje: Modern Standard Coffee, barista Robin Blaschke, tiskové materiály L’OR
Nový komentář