pomazanka.jpg (116 KB)

Foto: Šárka Škachová

Rozpis surovin je zhruba na čtyři porce této skvělé aromatické pomazánky.

Suroviny

  • 200 g sýr Camembert (hodně vyzrálý)
  • 20 g másla
  • 10 g sladké papriky
  • 1 menší cibuli, velmi drobně nakrájenou
  • 50 g smetanového sýra
  • 5 g kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 5 až 10 cl piva

Postup

Sýr by měl být dostatečně zralý, ideálně těsně na hraně doporučené spotřeby a ještě lépe pár dnů za ní. Sýr rozmačkáme vidličkou a postupně přidáváme všechny další ingredience. Pivo přidáme naposledy, ale jen tolik, aby pomazánka zůstala dostatečně tuhá, nikoli tekutá. Před podáváním necháme v chladu pár hodin odležet, ideálně přes noc.

Podáváme jako v Bavorsku. S preclíky, ředkvičkami, sypanou pažitkou a zelenou cibulkou.

Dobrou chuť přeje Šárka Erb Škachová/ Kuchařka ze vsi

Připravte si s námi chutné pomazánky

Bazalková pomazánka

1.jpg (33 KB)

Foto: Flora

Pomazánka z uzeného sýra

2.jpg (112 KB)

Foto: archiv redakce

Šunková pomazánka nejen pro děti

3.jpg (78 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama