Foto: Šárka Škachová
Na 4 porce potřebujete
• 200 g sýr Camembert nebo Brie (hodně vyzrálý)
• 20 g másla
• 10 g sladké papriky
• 1 malou cibuli, velmi drobně nakrájenou
• 50 g smetanového sýra
• 10 g kmínu
• sůl
• pepř
• 5-10 cl pšeničného piva (v závislosti na sýru – pomazánka nesmí být tekutá)
Postup
Sýr by měl být opravdu dostatečně zralý, tzn. ideálně krátce před či těsně po termínu spotřeby. Zralostí získá žádoucí aroma. Postupně k sýru přidáme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Pivo přidáváme postupně až na samotný závěr. Pomazánka musí zůstat pevná, nikoli tekutá. Sýr si sám řekne, kolik piva je třeba. Před podáváním necháme pomazánku cca 1 až 2 hodiny odležet, aby se dobře rozvinula chuť.
Tip Šárka Škachové
V Bavorsku se OBAZDA podává posypaná čerstvou pažitkou a pojídá se s preclíky. Často se přidávají i ředkvičky nebo se zdobí tence krájenou cibulí na kroužky.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Rychlá sýrová pomazánka s bylinkami
Foto: Jules
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším