Přeji dobrý den,přemýšlela jsem,čím bych tak dneska pobavila a vybavila se mi vzpomínka na jednu návštěvu mých rodičů u nás doma.
Abych začala pěkně od začátku,moje maminka mě vařit vůbec nenaučila,snad proto,abych jí nenadělala v kuchyni nepořádek,takže veškeré moje kuchařské začátky spadaly do období po svatbě.
Zaplaťpánbůh za velice trpělivou tchýni a zdravotně odolného manžela,kteří toto všechno se mnou přežili a nakonec mě naučili všechno,co potřebuji.
Ale asi proto,že tatínek věděl,že když jsem se vdávala,připálila jsem i vodu na čaj,tak ani po letech mémukuchařskému umění nedůvěřoval.
Je to už pár let,co rodiče přijeli na návštěvu a zdrželi se na oběd.
Zrovna ten den jsme měli velmi vydařené karbenátky,jenže co čert / v tomto případě moje drahá polovice/ nechtěl,padla taková nevinná poznámka v půlce oběda,že ony výtečné karbenátky jsou tak výtečné proto,že maso z nutrie je nejlepší.
Abych uvedla na pravou míru,nutrie byla samozřejmě ušetřena a karbenátky byly naprosto normálně dělané.
Jenže můj drahý tatínek,coby osoba se slabším žaludkem toto nevydýchal,oběd putoval do WC a od té doby si tatínek při každé další návštěvě vozí svoje svačiny nebo striktně vyžaduje smažený sýr,protože tvrdí,že aspoň pozná co to je.
Je to spíš takový úsměvný příběh,ale aspoň nemusím při každé další návštěvě rodičů přemýšlet co uvařím.
Karinečka
Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.
To taťka ale neví, co je dobré, protože nutrie je výborná. Ovšem ne každý, jak říkáš, tu informaci snese. Jednou jsem ji pekla. Byla výtečná. Jedla jsem sama. Mé rozmazlené okolí pravilo, že krysu vážně nikoli. A to já zase pečenou klidně ano. :-) M.
Pište dnes o svých kulinářských začátcích na redakce@zena-in.cz
Nový komentář
Komentáře
Tak to je ta chuděra, co mrzne u naší řeky
Moji extchámi netrie chovali..tchyně ji dělávala "na šlehačce"... bylo to výborný, ještě někde určitě mám recept, protože tak šlo udělat i kuře...
Věrulinka — #12 V konskych uzeninach je tak 8%konskeho masa. A ze je kun milovany od lidi? Je to nejvic zneuzivane ba primo tyrane zvire diky lidske hamiznosti a take diky tomu, ze se zvukove moc nevyjadruje a bolest dokaze davat najevo maximalne tak hlavou nahoru a vykulenym okem.
Nutrie je vynikající,ale jen pokud to vím předem.Pokud jsem se to dověděla až po jídle,také jsme honem musela navštívit wc.
Věrulinka — #18 my jsme je dostávali od sousedů na vesnici, oni je chovali, ale nejedli
nejdřív nás zvali na jídlo z nich a pak se jen tak mmch zeptali, jestli bychom nějakou nechtěli domů do Prahy
to si piš, že jsem bez váhání kývla, ale pak jsem měla, jak už jsem psala, probléb to "dítě" upéct
Majitel jedné činčilí farmy si domů bere činčily na maso, prý je to podobné.
Aneten — #20 20 let jsem jí nesehnala
No bylo to fakt vyborny masicko - lepsi nez kralik. Segra to taky nejedla - prohlasila, ze krysu jist nebude...
Nutrie je výborná (a zdravá), ale kde ji dneska sehnat ?
karlak — #17 dala bych si jí na víkend, no už se neprodávají, škoda.
femme — #16
jj to připomínalo dítě
, ale svíčkovou, pečenou, naporcovala na guláš, to bylo jídel, co jsem z nutrie vařila
a bylo to levný maso, si pamatiji, že jsem jí kupovala tenkrát, 1 kg 25.-Kč na Karláku, pod černým pivovarem. Ale neměla jsem ráda velký kusy, menší
Věrulinka — #10 Dostala jsem ho u svého spolužáka,měli nutrii farmu.
nutrie je opravdu delikátní
ale když jsem ji položila do pekáče, tak jsem v ní viděla mimino a měla jsem problém ji šoupnout do trouby
driv se nutrie bezne dostala v reznictvi - byl to v podstate odpad z nutrii kuze to maso. Je to opravdu moc dobre, vzdycky jsme to pekli na ceneku s bramborama a moje mala sestra tomu rikala kuni prcky
enka1 — #11
enka1 — #11 Ano, ano, prohlásí-li někdo, že něco nesní, vystavuje se nebezpečí, že ho někdo z okolí přesvědčí v zápětí a rád o opaku :)
Tchýně takhle dojela na odpor vůči psímu maso...
Nedá se to paušalizovat, co třeba konina, koňský salámy, buřtíky a jedí to lidi od jakživa
a že to je opravdu velice inteligentní zvíře a milovaný od lidí
Moje mamka tvrdila, že nesní skopový.Pozvala jsem ji na gulášek a jak se olizovala.
karlak — #8 to jsem neviděla nikde prodávat
Avilo — #2 pokusila jsem se napsat Ti postup ve vzkazech