Foto: Regionalni potraviny

Ingredience:

  • 400 g nočků
  • 10 ks růžičkové kapusty
  • 2 kulaté ředkve
  • 150 g kysaného zelí
  • 2 krůtí klobásy (zde použity: Prominent od PROMINENT CZ)
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • sůl, pepř, velkolistá petržel

Postup:

Na rozpálené pánvi opečeme nakrájené a předem uvařené kapustičky, poté přidáme cibuli a ředkev a opečeme je do zlatova. Přidáme zelí s trochou šťávy, směs osolíme a opeříme a necháme prohřát. Na druhé pánvi opečeme klobásu nakrájenou na plátky, poté i nočky, aby byly také zlehka opečené. Zeleninu i nočky smícháme dohromady. Můžeme přidat trošku láku ze zelí, aby směs byla lehce kyselá. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petržel.

Reklama