Do Evropy se dostaly až v 16. století, kdy je přivezli Španělé. V 17. století se pak zařadily mezi běžně používané a rozšířené potraviny.
Na luštěniny bychom rozhodně neměli zapomínat. Pro náš organismus jsou nesmírně důležité a měly by být součástí našeho zdravého jídelníčku. Obsahují totiž velké množství bílkovin, minerálních látek
Vyzkoušet můžete třeba barevné fazole Lagris, které dozrávají v červené, hnědé i černé barvě.
Vyznačují se jemnou konzistencí, což umožňuje široké využití. Skvěle se hodí do pomazánek, polévek, salátů, omáček či pyré. Velice chutné jsou v kombinaci s jemnými bylinkami, ale i s ostřejším kořením, např. do fazolového guláše.
Doporučená maloobchodní cena barevných fazolí Lagris je 29, 90 Kč / 450 g.
Nový komentář
Komentáře
Dnes máme na oběd fazoli na kyselo
děláme vcelku pravidelně, i čočku, jen hrách málo kdy
je bych mohla udělat fazolačku
Nezapomínám...už jsem nasázela...
Nezapomínám. Nasadila a nyní začínají omotávat sítě. A polévka bude výborná . . .
Máme moc rádi fazolovou polévku.
milujeme fazolovou polévku se širokýma nudlema ,ale i fazolu na kyselo
Zrovna včera jsme měli fazole.