Domácí Bake Rolls

Pečené kořeněné chlebíčky, ty jsou velmi oblíbené a budete je mít ještě radši, až ochutnáte ty ze staré bagety, kterou tím krásně spotřebujete a ušetříte peněženku, protože si populární pochoutku k televizi nebudete muset kupovat.

Postup je jednoduchý. Nakrájejte starší bagel nebo bagetu na malá kolečka a vyskládejte je na plech. Pokapejte je olivovým olejem a dejte na 180 stupňů péct do trouby asi na 10 minut. Jakmile se opečou dozlatova, obalte jednotlivé kousky ve směsi koření, kterou připravte z těch, které máte rádi. Dobrou chuť!

Náš tip: Nejlepší jsou ještě teplé.

shutterstock-2179932753.jpg
Foto: Shutterstock

Strouhanka

Další možností je vytvořit ze starého pečiva strouhanku, kterou budete následně používat na obalování. K vytvoření budete potřebovat tvrdé pečivo, které naházejte do mixéru a rozmixujte. Směs vyložte na plech, můžete přidat i koření nebo bylinky dle libosti a pečte cca 10 minut na 190 stupňů.

Krutony

Na krutony lze proměnit jakýkoliv druh pečiva. Nakrájejte ho na malé kousky a hoďte na pánev. Pokud si hlídáte postavu, orestujte je jen tak na sucho, ale pokud toužíte po máslových křehoučkých krutoncích, osmahněte je na trošce másle, popřípadě oleje. Pro zdravější verzi zvolte úpravu v troubě. Krutony můžete následně chroupat jen tak nebo si je nasypat do polévky.

64c10a9ec856eblobid0.jpg
Foto: Shutterstock

Francouzské toasty

Ze zbytků briošky, vánočky, toastového chleba nebo mazance můžete vytvořit naprosto vynikajicí pokrm, který je super jako snídaně nebo svačina. Vezměte plátek staršího pečiva, obalte ho ve vajíčku a hoďte na pánev, kde necháte rozpustit trochu másla. Opečené pečivo obalte ve směsi cukru se skořicí. Slibujeme, že se budete olizovat vy i vaše děti.

shutterstock-1314471524.jpg
Foto: Shutterstock

 Do polévky

Věděli jste, že k zahuštění polévky nemusíte použít pouze jíšku nebo brambory? Můžete ji zahustit právě i pečivem namočeném v mléce. Směs můžete případně rozmixovat a použít, když je polévka příliš tekutá nebo ji záměrně chcete zahustit.

Zdroj: washingtonpost, apetit, coopclub