Docházejí Vám nápady? Lámete si hlavu s tím, co uvařit k večeři a poznámky typu „už zase tohle?“ Vás už nebaví? Nechejte se inspirovat recepty od Maggi, které svou rozmanitostí zaujmou každého.
Rýže po boloňsku
300 g vepřové plece
400 g sterilovaných rajčat
150 g kysaného zelí
200 g neuvařené rýže
100 g zakysané smetany
1 sáček Maggi Nápady Boloňské těstoviny z jednoho hrnce
- Maso nakrájené na menší kostky orestujeme v hrnci na malém množství oleje (2-3 minuty). Zelí překrájíme, přidáme k orestovanému masu a spolu restujeme 1 minutu.
- Obsah sáčku rozmícháme v 500 ml studené vody, vlijeme do hrnce k orestovanému masu se zelím, přivedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
- Přidáme sterilovaná rajčata, propláchnutou rýži, dobře zamícháme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 10 – 15 minut. Občas promícháme. Podáváme se zakysanou smetanou
Kuře se zeleninou a kuskusem
400 g kuřecích stehen s kostí
200 g sterilovaných rajčat
100 g paprik
100 g cukety
100 g řapíkatého celeru
50 ml červeného vína
200 g kuskusu
1 sáček Maggi Nápady Boloňské těstoviny z jednoho hrnce
- Kuřecí stehna sekáčkem rozsekáme na menší kousky a orestujeme v hrnci na malém množství oleje (2-3 minuty).Zastříkneme vínem, přidáme nakrájenou zeleninu a společně dusíme.
- Obsah sáčku rozmícháme v 500 ml studené vody, vlijeme do hrnce k orestovaným surovinám, přivedeme do varu a vaříme asi 15 minut.
- Přidáme sterilovaná rajčata, kuskus, dobře zamícháme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 3 minuty. Podle chuti přidejte chilli papričky a čerstvý koriandr.
Chalupářský hrnec s jatýrky
300 g vepřových jater
150 g libové slaniny
100 g cibule
400 g brambor
1 sáček Maggi Nápady Chalupářské brambory z jednoho hrnce
- Játra na nudličky a slaninu na menší kostky. Cibuli a brambory nakrájíme na větší kusy.
- Slaninu orestujeme, přidáme játra, cibuli, brambory a společně orestujeme.
- Obsah sáčku rozmícháme ve 400 ml studené vody, vlijeme do hrnce k orestovaným surovinám a dobře zamícháme. Vaříme pod pokličkou 20-25 minut (dokud brambory nezměknou). Občas promícháme.
Guláš v troubě, nebo v pomalém hrnci
400 g hovězího masa
100 g papriky
100 g cibule
300 g brambor
1 sáček Maggi Nápady Chalupářské brambory z jednoho hrnce
- Hovězí maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku. Přidáme hrubě nakrájenou papriku a cibuli, překrájené brambory. Troubu si předehřejeme na cca 110°C.
- Obsah sáčku rozmícháme ve 400 ml studené vody, vlijeme do pekáče k nakrájeným surovinám a dobře zamícháme.
- Dusíme pod pokličkou asi 6 hodin (dokud maso nezměkne). Občas promícháme.
Nový komentář
Komentáře
recepty jsou fajn, vyzkouším
Každá rada dobrá.Sáčky používám,jsou výborné,peču v nich roládu,kuře,krkovičku.
zajímavý
.....dobra inspirace......
u nás každý jí něco jiného tak je v tom problém to " sjednotit"
Některé nápady jsou dobré, občas je ozkoušíme, ale raději si vše dělám sama - je to většinou jen o kořenění. Ty sáčky na maso používáme už léta, ještě než nějaké podobné nápady atd. byly na trhu.
Já z pytlíku nebo kostky nevařila snad deset let.
majka193 — #24 jsme na tom podobně
něco vypadá dobře
tak něco vyzkoušíme, až nebude moc času na vaření
Neco jsem již zkoušela - dobré
magi s pytliku neni muj salek kavy u me prevazuje jednoznacne ceska kuchyne
Některé maggi nápady jsem vyzkoušela,ale ty občas vařím jen na chatě.Doma vařím denně,ale jen z domácích surovin a podle svých receptů.
kacirekkarel — #13 aj ja, aj ja
Maggi rychlovky jsem ještě nezkoušela
, ani s nima nehodlám začít
Z pytlíku ,tak to ne.Přitom 3/4 surovin ,tam musíte přidat, tak to si mohu uvařit rovnou.
zajímavé typy . děkuji
inspirace mi občas dochází ,ale tyto sáčky nekupuji
Trefa:dobre recepty,neco vyskousime az tu bude dcera.