Čtenářka Heather vám, milé čtenářky, doporučuje úžasné sojové maso, na které náhodou narazila. „Nevěřila jsem, že sojové maso může být skutečně takhle dobré!“ píše.
Další příspěvek dorazil od čtenářky Heather. Její tip: sojové Ďobáčky!
Zdravím redakci i všechny ženy-in :-)
Původně jsem myslela, že dnes nemám čím přispět, ale nakonec jsem si vzpomněla na svůj dnešní oběd (do kterého se pustím už za chvíli...ježiši, jakej já mám hlad!!). Není to ani vychytávka, ani zlepšovák...jen jsem objevila něco nového na baštu :-)
Nikdy jsem neměla ráda sojové maso, ať už bylo upraveno jakkoliv. Nějaká „zdravá“ pozitiva mi byla v tomhle směru jedno, protože jsem to prostě nepozřela. Až před pár dny vybalila kolegyně na oběd masové kousky, kořeněné a po ohřátí nádherně vonící! Říkala jsem si, jakou to má baštu a hádala, jestli je to vepřík nebo kuře. Houby, sója to byla! Dala mi ochutnat a já nevěřila, že sojové maso může být skutečně takhle dobré! Prodávají se vakuované, v zelené krabičce a najdete je v chlaďáku třeba v Tescu. Dají se použít na čínu i třeba jen tak s chlebem nebo do salátu, za studena i za tepla. A i přes příšerný název (Ďobáčky) jsem si je párkrát koupila a skutečně si na nich pochutnávám.
Možná spousta z vás tohle zná, možná že některé tenhle typ jídla ani nezajímá. Ale třeba by to mohlo zaujmout někoho jako já - upravila jsem si svůj jídelníček, aby byl lehčí a zdravější, ovšem můj rozhled v této „oblasti“ nebyl moc široký a taky spousta jídel mi připadá bezchuťových, v horším případě nedobrých. A tak jsem byla ráda, že jsem našla něco dobrého a zároveň zdravého v chlaďáku, který jsem doposud míjela bez povšimnutí.
S pozdravem,
Heather
Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.
Téma dne 1. července 2011: Vychytávky z obchodů
- Narazila jste v poslední době v obchodě na něco zajímavého? Sem s tím - pošlete tip ostatním čtenářkám!
Na vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu (viz níže). Posílejte je v pátek 1.7.2011 do 14.30 hodin. V příspěvku nezapomeňte uvést, o jakou věc se jedná, jakou s ní máte zkušenost, kolik stála a kde jste ji pořídila. Když přidáte i fotku (prosím jen jednu), bude to úplně efektní! Za svůj příspěvek můžete získat zajímavou knížku z nakladatelství ARGO, a to: Jeden den od autora Davida Nichollse.
- Redakční e-mail: Redakce@zena-in.cz
- Heslo (předmět mailu): VYCHYTAVKY
Nový komentář
Komentáře
kobližka — #11 já myslím, že o nahrazování se nedá mluvit. Když chci maso, tak si dám maso a když chci sojové maso, tak si je dám s patřičným ochucením. A co se týká cuketové buchty- ta cuketa ( zdravá zelenina) tam nahradí určité množství nezdravého tuku a mouky.i
Sojové maso mám moc ráda. Je to příjemné zpestření. Často si z něj dělám nějakou směsičku se zeleninou, pikantním kečupem (pálivý Hellmanns), troška droždí - hodně potlačí chuť sóji, kořeníčko. Děti to baštit nechtějí, ale my s manželem si občas tuto pochoutku uděláme s chutí:)
kobližka — #11 Ovšem. Nehledě k tomu, že sojové maso ochucené řádnou porcí bujónu z kostky patrně nebude zas tak úžasně zdravé. O ceně ďobáčků lépe nehovořit.
kobližka — #11 Souhlas.
Všechny skoro vychvalují,tak já budu "ta zlá".Nějak jsem pořád nepochopila,proč mám něco nahrazovat něčím.Maso sójou,máslo nějakými tuky,sýr alternací....když chci maso,dám si maso a nevím,proč ho mám nahrazovat sójou.Proč dělat z cukety bramboráky a buchtu,ze sóji guláš.....Když už cuketu,tak jí používat jako zeleninu.Totéž platí o ostatním.K sóje nacpu bujón,aby to chutnalo jako maso,tak proč rovnou neudělám to maso?
já jsem si sojové maso oblíbila díky kuchařům v Eurestu v naší závodce cca před 16 lety
Ďobáčky znám, občas kupuju ve zdravé výživě a už jsem zlanařila i kolegyni, která je masová a jak jí chutnají. Ale já občas používám i klasické sojové maso, co se musí namáčet,ale úplně nejvíc jsem teď začala kupovat ROBI maso - hlavně to,co je udělané na nudličky a taková čína z něj nemá chybu, to baští i moji chlapi, kteří by jinak sojové maso do huby nestrčili.
U nás mají mini klobásky, co se jmenují TRHNI SI
bych musela vyzkoušet a tajně podstrčit manžílkovi, ovšem s jeho fajnovým jazýčkem, nevím, jak bych dopadla
Sojové maso jsem dělala několikrát a chutná mi.
Já kupuju sojovou drť (tak 2x do roka) přimontuju k tomu 15 dkg mletého masa a jsou z toho vynikající karboše. Ono záleží taky na tom jak se ten maglajz ochutí. Syn dělal ze s. kousků dobrou "čínu". A vařím zásadně ve vodě s nejmíň dvěma kostkami hovězího bujónu
určitě to ráda vyzkouším
Ďobáčky? To není o odvaze živit se sojovým masem, ale koupit něco, co se jmenuje Ďobáčky ale dobrý, asi to někdy zkusím, protože jsem ještě nenašla sojové maso, kteréé by nechutnalo jak školní guma
Já na to sojové maso naliju tu zapékací omáčku a dávám to zapéct jako kuře... a k tomu rýži nebo bramborovou kaši.. a přítel to miluje...
Tento tip stojí za úvahu, díky