Hovězí Stroganoff

Suroviny pro 4 osoby:

  • 150 g žampiónů
  • 1 malá červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g kvalitního hovězího masa, jako je filet nebo svíčková
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžičky uzené papriky + špetka na ozdobení
  • 1 malá hrst hladkolisté petrželky
  • 4 nakládané okurky
  • olivový olej
  • 20 g nesoleného másla
  • pár kapek brandy
  • 2 lžíce Hellmann’s majonézy
  • citronová šťáva
  • basmati & divoká rýže

Postup:

Cibuli zpěňte na oleji, přidejte česnek a papriku a nechte krátce rozvonět. Maso nakrájené na nudličky nechte zatáhnout, osolte a opepřete. Přidejte máslo, pár kapek brandy, dvě lžíce majonézy a zakápňete citronem. Majonéza na tomto základě vytvoří krémovou a jemnou omáčku. Podle potřeby přidejte sůl a pepř. Podávejte s nakládanou okurkou, petrželkou a rýžovou směsí.

Těstoviny v krémové omáčce

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balíček těstovin
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 cuketa nakrájená na kostičky
  • 1 menší brokolice
  • majonéza Hellmann’s (nebo tatarská omáčka)
  • 200 g cherry rajčátek, nebo 3 velká nakrájená rajčata
  • 3 stroužky česneku – nakrájené nadrobno
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • olivy (nemusí být)
  • petrželka

Postup: 

Těstoviny uvařte na skus. Na pánvi zpěňte cibulku, přidejte brokolici, olivy i cuketu a nechte změknout. Vsypte těstoviny a vše promíchejte se 2 lžícemi majonézy. Těsně před servírováním přidejte rajčata, petrželku a parmazán.

Kuřecí soté

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 kuřecí prsa
  • 8 karotek
  • 4 šalotky, rozpůlené
  • čerstvý tymián
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce majonézy Hellmann’s

Postup:

Na rozehřáté pánvi osmahněte předvařené karotky vcelku a rozpůlené šalotky. Přidejte kuřecí prsa, nechte zatáhnout a zalijte vývarem. Povařte na mírném plameni. Přidejte tymián a postupně vmíchejte majonézu Hellmann’s. Podávejte posypané čerstvými bylinkami.

Reklama