jelitozena-in.jpg (147 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 4 jelítka 
  • 3 vejce
  • 1 hrnek křupavé opečené cibulky
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá zelená petrželová nať

Postup

Vyberte větší brambory, důkladně je omyjte a uvařte je ve slupce v osolené vodě doměkka. Rozkrojte napůl a vydlabejte uvařený střed. Dejte ho do misky a přidejte vejce, ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přidejte 4 lžíce křupavé cibulky. Promíchejte a naplňte zpět do brambor.

Jelítka nakrájejte na plátky a zapíchejte do naplněných brambor. Ještě posypejte trochu majoránky a křupavé cibulky.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 30 minut.

Po vytažení z trouby posypejte najemno nakrájenou čerstvou petrželkou a pokud máte i čerstvou majoránku, přidejte ji.

Ihned podávejte.

Zkuste i jiné recepty, kde hrají brambory prim:

Zapečené gratinované brambory

brambory.png (1.00 MB)

Foto: redakce Žena-in.cz

Pečené brambory plněné čedarem a vejci

brambory2.jpg (72 KB)

Foto: čtenářka Michaela

Snadná klasika - francouzské brambory

brambory5.jpg (76 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama