obrazek.png
Foto: Shutterstock

Recepty Šárky Škachové jsou tradiční, ale téměř vždycky o kousek vylepšené. Stejně jako tato skotská vejce. Šárka se rozhodla udělat skotská vejce zdravěji, místo smažení ve vysoké vrstvě oleje je upekla v troubě. A místo mletého masa použila jemnou rybí fáš.

Suroviny

skotska3.jpg (128 KB)
Foto: Šárka Škachová 

  • 500 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji
  • 500 g vařených brambor
  • oblíbené bylinky, třeba petrželka, tymián
  • sůl
  • bílý pepř
  • strouhanka z chleba na zahuštění
  • citronová šťáva
  • strouhaná citronová kůra
  • máslo
  • 4 vejce nahniličko

skotska1.jpg (127 KB)

Foto: Šárka Škachová

Postup

Vařené brambory nastrouhejte najemno. Promíchejte s tuňákem, kterého jste nechali okapat od šťávy nebo oleje. Ochuťte solí, pepřem, bylinkami a podle potřeby zahustěte chlebovou strouhankou. Ještě dochuťte trochou citronové šťávy a kůry.

Do směsi zabalte oloupaná vajíčka, uvařená nahniličko.

skotska2.jpg (98 KB)

Foto: Šárka Škachová

Naskládejte na plech, vyložený pečícím papírem. Povrch lehce potřete rozpuštěným máslem. Pečte na horkovzduch, na teplotu přibližně 220 °C, dozlatova.

Jako příloha se Šárce hodilo několik zbylých vařených brambor a podušené listy špenátu s česnekem, šalotkou a brusinkami s kapkou farmářského kefíru.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

Jemná lososová fáš se špenátem

1.jpg (78 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Tuňák v koriandrovém chlebu

2.jpg (79 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Tuňákový steak s letním bulgurem

3.jpg (401 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama