Nejprve si uvaříme 200 g zelené čočky, vaříme ji „na skus“ a tymiánem a bobkovým listem, aby měla výraznější chuť. Červené papriky 3-4 rozkrojíme napůl, potřeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200°C, dokud není slupka tmavá. Poté je vložte do igelitového pytlíku a nechte zapařit, cca na půl hodinky, slupka pak půjde krásně oloupat.
Zálivku si připravíme z 2 lžic javorového sirupu, 2 lžic vinného octa a soli a pepře, poměr můžete obměňovat dle vaší chuti.
Nakonec si nakrájíme nahrubo bylinky – 20 g kopru, 20 g koriandru a 20g petržele. Opět, pokud vám nějaká bylinka vadí, vynechejte ji, nebo nahraďte vaší oblíbenou.
Ještě použijeme sušená rajčata nakrájená nahrubo a vše smícháme do salátu. Na vrch přidejte kopečky Gorgonzoly DOP. Zkuste se v obchodě zaměřit na pravou Gorgonzolu s označením DOP (ochranná známka původu), jenom taková má totiž tu správnou krémovou konzistenci a sladko pikantní chuť, která salátu dodá ten správný šmak!
Více tipů najdete na:
Nový komentář
Komentáře
Určitě vyzkouším.