
Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 450 g filet z tresky
- 2 vejce
- sůl podle chuti
- 4 lístky šalvěje
- přepuštěné máslo
- 1 lžička hořčice
- jemná strouhanka
- 1 lžíce zakysané smetany
- čerstvé bylinky podle chuti
- cibulová nať
na obalení a smažení
- kukuřičná strouhanka
- přepuštěné máslo

Foto: Šárka Škachová
Postup
Vařené filety z tresky jsem vykostila, rozmačkala vidličkou, přidala dvě vejce, sůl, šalvěj orestovanou na lžičce přepuštěného másla, lžičku hořčice, hrst jemně strouhanky a lžíci kysané smetany na zjemnění.
Pro chuť nasekané čerstvé bylinky, petržel a nať cibulky. Malé karbanátky jsem obalila v křupavé kukuřičné strouhance a osmažila na přepuštěném másle. Ideální příloha jsou malé brambory, vařené nebo pečené.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - gurmanka.cz.
Treska s pažitkovo citronovou omáčkou

Foto: Alena Kolaříková
Pstruh pečený s máslem a česnekem

Foto: Alena Kolaříková
Losos s teriyaki omáčkou a jarní cibulkou

Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Jsou moc dobré.