1.jpg

Foto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 450 g filet z tresky
  • 2 vejce
  • sůl podle chuti
  • 4 lístky šalvěje
  • přepuštěné máslo
  • 1 lžička hořčice
  • jemná strouhanka
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • čerstvé bylinky podle chuti
  • cibulová nať

na obalení a smažení

  • kukuřičná strouhanka
  • přepuštěné máslo

2.jpg

Foto: Šárka Škachová

Postup

Vařené filety z tresky jsem vykostila, rozmačkala vidličkou, přidala dvě vejce, sůl, šalvěj orestovanou na lžičce přepuštěného másla, lžičku hořčice, hrst jemně strouhanky a lžíci kysané smetany na zjemnění.

Pro chuť nasekané čerstvé bylinky, petržel a nať cibulky. Malé karbanátky jsem obalila v křupavé kukuřičné strouhance a osmažila na přepuštěném másle. Ideální příloha jsou malé brambory, vařené nebo pečené.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - gurmanka.cz.

Treska s pažitkovo citronovou omáčkou

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Pstruh pečený s máslem a česnekem

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Losos s teriyaki omáčkou a jarní cibulkou

5.jpg

Foto: Alena Kolaříková