Tým, který vyvíjí nové kávové směsi ve společnosti Nespresso, experimentoval s kávami z 18 různých míst původu po celém světě a různými technikami pražení a mletí, aby zdokonalil tyto směsi tak, aby si všichni zákazníci mohli připravit lahodné mléčné receptury na svých domácích kávovarech Nespresso.

Jak vzniká kávová směs

Naše snaha najít dokonale vyváženou kávu s mlékem se inspirovala řemeslem profesionálních baristů a přemýšlením nad tím, co naši zákazníci očekávají a proč kávu s mlékem pijí,” uvedl Karsten Ranitzsch, Head of Coffee ve společnosti Nespresso. „Naši kávoví odborníci proto začali tím, že si udělali průzkum mezi našimi spotřebiteli – a ukázalo se, že preference a způsoby konzumace kávy s mlékem jsou velmi rozmanité. Až poté, co jsme si prošli všechny odpovědi a zjistili jejich názory, jsme mohli začít s vývojem samotných nových směsí, které jsou zvlášť určené pro přípravu s mlékem. Náš tým, ve kterém byli zastoupeni pražiči kávy, experti na senzoriku, profesionální baristé i odborníci na potravinářský výzkum, začal prozkoumávat to, jak se káva s mlékem mísí, abychom mohli nabídnout nejlepší možné směsi pro kávové receptury s mlékem.“

Během tohoto procesu bylo otestováno zhruba 20 000 káv cappuccino připravených s použitím zrnek z 18 různých míst původu a namícháno více než 120 prototypů nových směsí. Během sofistikovaného procesu zkoušení naši odborníci hledali, jaké jsou limity pražení a mletí, aby nalezli nejdůležitější atributy pro kávovou směs určenou pro pití s mlékem. Výsledkem je nová stálá řada káv Nespresso BARISTA CREATIONS, která je zvlášť navržena pro kávové receptury s mlékem.

BARISTA CREATIONS: nová stálá řada káv

Ti, kteří ve svém šálku kávy s mlékem hledají hořkost, kyselost, plné tělo a výraznou chuť i aroma, je naleznou v řadě BARISTA CREATIONS od Nespresso. Abychom vyhověli chutím všech spotřebitelů, vytvořili jsme několik různých směsí, každá z nich se jedinečným způsobem pojí s mlékem. Z každé směsi můžete připravit mnoho různých receptů od malé kávy cortado po větší cappuccino.

Tyto směsi lze také kombinovat s alternativními rostlinnými mléky, jako je ovesné nebo sójové. Každý milovník kávy tak může vyjádřit svou kreativitu a stát se doma baristou.

Řada káv BARISTA CREATIONS

  • Chiaro (italsky „světlá“) – káva Chiaro se inspiruje baristy z Brooklynu a je vhodná pro jemné a sladké kávy s mlékem. Je pražená velice zlehka a po přilití mléka nabízí sladké tóny karamelu a sušenek. Můžete si ji vychutnat jako sladké cappuccino
  • Scuro (italsky „tmavá“) – směs Scuro je inspirována baristy z Melbourne a nabízí dokonalou rovnováhu mezi tóny mléka a pražené kávy. Její profil po přidání mléka je intenzivní, pražený a skvěle vyvážený. Určitě ji vyzkoušejte jako intenso cappuccino
  • Corto (italsky „krátká“) – směs Corto inspirovali baristé ze Španělska. Tato výrazná a sirupová káva je vhodná pro receptury s menším množstvím mléka. Směs připravená s mlékem je velmi tmavá, kořeněná, intenzivně pražená a kouřová. Skvěle se hodí na tradiční španělské cortado

Kávovary Nespresso Latissima nabízejí výjimečné pohodlí a možnost vychutnat si doma celou řadu skvělých kávových receptur s mlékem stisknutím jediného tlačítka. Díky kávovým znalostem společnosti Nespresso a využití venturiho systému  si mohou milovníci kávy vychutnat svou oblíbenou recepturu se správně připravenou mléčnou pěnou.

Díky přístrojům Nespresso Creatista se může z každého milovníka kávy doma stát barista. S těmito kávovary si můžete doma snadno připravit autentické kávy Latte Art nejvyšší kvality díky inovativní automatické trysce na páru od Breville. Na těchto univerzálních kávovarech lze upravit nastavení pro objem kávy a teplotu i strukturu mléka.

Pokud máte zájem o více informací o řadě Nespresso BARISTA CREATIONS a kávovarech Nespresso s možností přípravy mléčné pěny, navštivte stránky Nespresso.

Nové kávové směsi budou dostupné ve stálé nabídce Nespresso od 15. dubna 2019 za cenu 104,- Kč.

Reklama