Palačinky zdomácněly v mnoha kuchyních světa a přijdou k chuti v každou denní dobu. Jejich nepřeberné chuťové varianty nás nikdy neomrzí. Když chceme po ránu sobě i ostatním vylepšit náladu a sladce se probrat, zaberou palačinky naprosto spolehlivě. I když je to nejlepší o víkendu, pokud si uděláme na snídani a její přípravu jen něco málo času i ve všední den, nebudeme litovat. Těsto je připravené v minutě, takže to chce jen chvíli trpělivosti nad pánví – ale pečeme-li zároveň na pánvích dvou, je hotovo skoro hned. Potěšíme své chuťové buňky i oči: pohled na stůl bude po ránu povzbudivější než obvykle: talíře s horkými palačinkami, mističky s náplněmi a k tomu konev kouřící silné kávu a dobrý čaj pro děti. Pokud nemáme čas na tvoření palačinkového těsta, skvěle nám poslouží palačinky z prášku. Na trhu najdeme více druhů. Na pozdní odpoledne si necháme složitější variace jako palačinky s ovocem, ozdobené šlehačkou. Večer, při svíčkách, budou nejefektnější flambované palačinky, uvnitř s několika druhy zmrzliny a polité čokoládou, kdy perfektně vynikne kontrast studeného a teplého. Hotové palačinky buď rovnou mažeme a předkládáme na stůl, nebo dáme strávníkům vybrat a předložíme jim palačinky spolu s několika náplněmi na výběr. Na stole se tak může objevit vedle sebe čokoládová omáčka, lískoooříšková pomazánka, tvarohová sladká náplň, skořice a moučkový cukr, granulované kakao, višňový džem, švestková povidla, jeřabinková marmeláda, zkusit můžeme i brusinky. Oblíbenou variací jsou slané palačinky – zejména se špenátovými nebo česnekovými náplněmi. A ještě několik receptů na vynikající palačinky: Cuketové palačinky s tvarohem Palačinková roláda se sýrovou náplní Palačinky s ovocným salátem Palačinky s rajčatovou náplní a hruškami Palačinky zapečené s králičím masem PŘÍŠTĚ: Palačinkové tipy a triky
Reklama