IMG_7817.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 350 ml polotučného mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 30 g másla
  • 100 g cukru
  • 250 g polotučného tvarohu
  • dětské piškoty
  • čerstvé jahody

na polevu

  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 150 ml smetany ke šlehání

Postup

Do hrnce nalijte mléko. V mléce rozmíchejte metličkou vanilkový puding a cukr. Dejte pomalu zahřívat na plotnu, na střední teplotu. Přidejte kousek másla a za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud puding neztuhne. Z hrnce přendejte puding do misky a za občasného míchání nechejte úplně vychladnout. Po vychladnutí do něj po trochách zamíchejte tvaroh. Máte hotový krém.

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 20 cm. Dno vyskládejte piškoty, na ně dejte vrstvu krému. Potom jahody, opět krém, a tak střídejte, dokud máte krém. V hrnci přiveďte k varu smetanu. Vypněte. Nasekejte čokoládu a vsypejte ji do horké smetany. Nechejte pět minut stát a potom vymíchejte na hladký krém. Ten nechejte lehce prochladnout a polijte připravený dort. Nechejte úplně vychladnout a poté v lednici odpočinout 24 hodin.

Dobrou chuť přeje Elly.

11.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková