DSC_0460.jpg (95 KB)

Na přípravu dortů s ovocem vybírejte čerstvé, zralé a chutné ovoce. Dort můžete ozdobit nejen ovocem, ale také kytkami, čokoládou, oplatky...

DSC_0432.jpg (131 KB)

Suroviny

  • 1 balení čokoládových lázeňských oplatek Kolonáda
  • 500 g mascarpone
  • 5 vrchovatých lžic zakysané smetany
  • 50 g cukru moučka

na ozdobení a doladění

  • kousek kvalitní čokolády
  • čerstvé jahody
  • čerstvé maliny
  • čerstvé borůvky
  • květiny na ozdobení
  • oplatky Kolonáda 

DSC_0466.jpg (114 KB)

Postup

Mascarpone, zakysanou smetanu a cukr prošlehejte metličkou dohromady.

Krémem namažte první lázeňskou oplatku. Položte na talíř nebo pracovní plochu a naskládejte na krém plátky jahod.

DSC_0444.jpg (111 KB)

Opakujte s každou oplatkou. Krém a ovoce, krém a strouhaná čokoláda, podle chuti.

DSC_0451.jpg (99 KB)

Celý dort zakončete krémem. Krémem pomažte boční strany dortu.

DSC_0453.jpg (69 KB)

Nahoře dort ozdobte. Ovocem, čokoládou, květy.

DSC_0478.jpg (91 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Sezóna nepečených dortů začíná...

Nepečený jahodový dezert

jahodovydort2.jpg (349 KB)

Osvěžující smetanový dort

dort3.jpg (71 KB)

Jahodový piškotík

jahodovy1.jpg (41 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama