Recept vymyslely dvě milovnice oplatek Kolonáda, Jana Cichrová a Milena Kamborová. Hned jsme ho museli v redakci vyzkoušet a opravdu je moc dobrý! Příprava zabere asi 20 minut a zvládne ji opravdu každý! Hotový dort pak nechte 4 - 6 hodin uležet v lednici, aby zvláčněl. Náš redakční test najdete na této stránce.

Recept od Jany a Mileny

Budete potřebovat:

  • Balení Kolonáda čokoládových lázeňských oplatek 200 g
  • Měkký polotučný tvaroh 250 g
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Trocha cukru podle chuti

Postup:

Smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu s cukrem. Namažte oplatky tvarohovým krémem a poskládejte na sebe, nezapomeňte namazat také okraje dortu, celý dokola pokryjte tímto krémem. Nahoru poskládejte maliny, jahody, hrozny nebo aktuální sezonní ovoce. Nechte 4 - 6 hodin uležet v lednici, aby zvláčněl.

Jak si s receptem poradily naše spřátelené blogerky? Podívejte se na jejich výtvory a na jejich recepty, které si trochu pozměnily:

Adriana Martinovičová (Something Sometimes)

Adriana zvolila k dortu, který dozdobila ovocem a makronky, ledovou kávu a domácí levandulovou limonádu. Jak si užila piknikové ráno s dortem Kolonáda se dočtete zde.

Jana Nováková (Solnička v kuchyni)

Jana oživila Kolonáda dort banánem. Mrkněte na postup přípravy a následný výsledek zde.

Alena Kolaříková (Bohyně kuchyně)

Naše kolegyně a foodblogerka Elly alias Bohyně kuchyně si s dortem opravdu vyhrála. Dochutila ho různými druhy ovoce. Jakými? To zjistíte v následujícím článku.

Jana Hornová (Jane’s moments)

Jana dort zpestřila čokoládou Kinder. Má ale ještě jednu inspiraci, čím proložit jednotlivé vrstvy dortu. O jakou vychytávku se jedná? To zjistíte v následujícím článku.

Alena Chramostová (Dobroty do bříška)

I Alena si našla zalíbení v ovoci v kombinaci s dortem. Celý článek naleznete zde.

Vendula Foldyna (wevush.com)

A co takhle citronovou kůru? I tím se dá oživit dort a rázem máte svěží letní pochoutku! Letní osvěžení v podobě dortu Kolonáda v podání Venduly naleznete zde.


Naše články:

Reklama