Foto: archiv redakce
A mohli bychom pokračovat dál. Cukr s vanilkou, ve kterém jste obalovali rohlíčky. Marmeláda, do které jste vmíchali rum a zbyla vám po potírání lineckého cukroví. Trocha cukroví, které se při vyskládávání z plechu vyklopilo na kuchyňskou a polámalo se.
Nic nevyhazovat. Rozmačkat, pomlet, přidat mleté ořechy, máslo, kandované a sušené ovoce, zbytek krému z kteréhokoliv cukroví, trocha rumu, piškoty. Perfektní je zkaramelizované salko.
Pokud naopak potřebujete kuličky zahustit, použijte nasucho opečené ovesné vločky. Krásně oříškově voní i chutnají a navíc jsou zdravé.
Nemusíte se bát, že cukroví bude jako když vařili Pejsek s Kočičkou. Většina cukroví a krémů spolu pěkně ladí a vznikne zajímavá chuť. Jednu nevýhodu toto cukroví má. Příště netrefíte jeho chuť. Protože zbytky jsou vždycky jiné.
Hotové kuličky můžete obalit v kokosu, namletých oříšcích, ale klidně i v čokoládové polevě.
Recept na tyto kuličky neexistuje. Všechno smíchejte do konzistence, ze které se dají uválet kuličky. Ty potom dozdobte, obalte. Naskládejte do krabice nebo plechovky a skladujte v chladu.
Nebo si raději vyberete z kuliček, na které potřebujete přesný recept?
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Kuličky dělávám ráda.
Kuličky děláváme také každým rokem, hlavně s datlí pro vnučku, která je veganka.
lákají mě medovníkové kuličky
Jsou výborné.
To je vždy nejlepší cukroví - kuličky ze zbytků, to miluju!