5.jpg

Foto: archiv redakce

A mohli bychom pokračovat dál. Cukr s vanilkou, ve kterém jste obalovali rohlíčky. Marmeláda, do které jste vmíchali rum a zbyla vám po potírání lineckého cukroví. Trocha cukroví, které se při vyskládávání z plechu vyklopilo na kuchyňskou a polámalo se. 

Nic nevyhazovat. Rozmačkat, pomlet, přidat mleté ořechy, máslo, kandované a sušené ovoce, zbytek krému z kteréhokoliv cukroví, trocha rumu, piškoty. Perfektní je zkaramelizované salko. 

Pokud naopak potřebujete kuličky zahustit, použijte nasucho opečené ovesné vločky. Krásně oříškově voní i chutnají a navíc jsou zdravé.

Nemusíte se bát, že cukroví bude jako když vařili Pejsek s Kočičkou. Většina cukroví a krémů spolu pěkně ladí a vznikne zajímavá chuť. Jednu nevýhodu toto cukroví má. Příště netrefíte jeho chuť. Protože zbytky jsou vždycky jiné.

Hotové kuličky můžete obalit v kokosu, namletých oříšcích, ale klidně i v čokoládové polevě.

Recept na tyto kuličky neexistuje. Všechno smíchejte do konzistence, ze které se dají uválet kuličky. Ty potom dozdobte, obalte. Naskládejte do krabice nebo plechovky a skladujte v chladu.

Nebo si raději vyberete z kuliček, na které potřebujete přesný recept?

Čokoládové kuličky

1.jpg

Foto: archiv redakce

Medovníkové kuličky

2.jpg (284 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rumové a ořechové kuličky

3.jpg (113 KB)

Foto: Jana Nováková