Druhy nepečeného vánočního cukroví:
Kokosové kuličky
Ořechové hrudky
Kuličky s kandovaným ovocem
Meruňkové placičky
Hera radí s přípravou nepečeného vánočního cukroví
- Na hmotu zpracováváme Heru zastudena.
- Přidáváme piškoty nebo sušenky, které nastrouháme najemno nebo rozdrtíme pomocí kuchyňského válečku.
- Na ochucení přidáváme moučkový cukr, jádroviny nebo kandované ovoce.
- Jádroviny jemně nameleme nebo nasekáme a kandované ovoce namáčíme před použitím do alkoholu, aby hezky nabobtnalo.
- Tvarujeme malé kuličky nebo hromádky, které obalujeme v jádrovinách nebo namáčíme do polevy.
- Různé druhy ořechů mají vysoký obsah tuku a jsou náchylné ke žluknutí. Lépe se skladují celé a strouháme je až před použitím. Také jejich chuť a aroma je výraznější, pokud je použijeme čerstvě nastrouhané.
Inspirace od Hery - Nepečené punčové cukroví
Dávka – cca 30 ks
100 g Hery (2 dílky na obale)
240 g dětských piškotů (2 balíčky)
50 g mandlí
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce anglického rumu
2 lžíce medu
5 kapek punčového aroma
Na zdobení
100 g čokoládové polevy, barevné sypání, čokoládové dekory, mandlové kytičky.
Hmotu dobře propracujeme a rozetřeme na alobal na vrstvu silnou asi 5 mm. Dáme do chladničky ztuhnout. Kuchyňský vál poprášíme moučkovým cukrem a položíme na něj ztuhlou hmotu alobalem nahoru. Alobal odtrhneme a z hmoty vykrajujeme tvary.
Vkládáme do papírových košíčků a zdobíme podle vlastní fantazie čokoládovými dekory, barevným sypáním nebo mandlovými kytičkami. Dekorace přilepíme rozehřátou čokoládovou polevou.
Převzato z internetového magazínu www.nadoma.cz
Nový komentář
Komentáře
sirael:To já tajně, aby mě nikdo neviděl
Dašenka: Ty jsem dělala včera - nevěděla jsem,že jsi uždibovala
Včera jsem ochutna mňamku s velkým M, tak se podělím. Napaří se sušená švestka, do ní se dá vyloupaná mandle, vše se namočí do čokolády a obalí v kokosu. Kam se hrabou klasické kokosové kuličky!!
Žábina: Bílky jej potřeba mít dost studené a přidat do nich špetičku soli. Pak ti z mísy sníh nevypadne.
Žábina: Myslím, že to není ani potřeba, toho cukru a mandlí je tam tolik, že to drží pohromadě
A spodek nožičky ještě obalujeme v zeleném kokosu . travička
už mám hotovo a hera je z těch tuků fakt nejlepší, tedy pokud nechcete utratit víc za máslo a s tím se tedy hůře pracuje!
Risi: To bych si tedy dala, já ale neumím bílky ušlehat dotuha,tak by se mi to určitě nepovedlo....
Palita: to vypadá dobře
Tatrankové koule
3 tatranky, 125 g Hery, 125 g cukru, 2 lžíce rumu, mleté oříšky
Tatranky dáme do mražáku, pak nastrouháme, rozpustíme tuk, přidáme cukr, rum, nastrouhané tatranky a necháme ztuhnout. Tvoříme koule a obalujeme v mletých oříšcích.
Moc dobré.