Na škvarkovou pomazánku použijte ideálně domácí škvarky. Jak na ně? To si přečtěte v článku, ve kterém jsme popisovali jak je doma připravit. Najdete ho TADY. Kromě škvarků tak získáte domácí sádlo. Když budete chtít mít opravdu dokonalý požitek, upečte i domácí chléb.
Suroviny
- 400 g škvarků
- sádlo podle potřeby
- sůl
- černý pepř
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- na ozdobu jarní cibulka nebo pórek
Postup
V pánvi rozehřejte asi lžíci oleje, na kterém osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Opékejte dozlatova.
Škvarky umelte na masovém mlýnku nebo rozmixujte v mixéru či tyčovým mixérem. Propasírujte česnek. Přidejte hořčici, sůl, pepř a opečenou cibulku. Smíchejte, ochutnejte a ještě dochuťte.
Chcete mazlavější konzistenci? Přidejte sádlo, které máte ze škvaření domácích škvarků.
Náš tip
Někdo přidává do škvarkové pomazánky ještě několik nakládaných okurek nebo vařené vejce.
Dobrou chuť přeje Elly.
Domácí kváskový podmáslový chléb
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce, Darina Vitíková
Nový komentář
Komentáře
Občas si škvarkovou pomazánku dám a tu si udělám hned po vyškvaření , že drobnější škvarky pomelu a přidám sádlo se solí. I takto je pomazánka vynikající.
já sem dnes pekla škvarkové placky. dřív než jsem tady viděla recept na pomazánku. tu bych si dala taky :--)
Dnes zase samé dobroty.
Dneska bude u nás k večeři
Dobrota.
Občas také udělám.Chutná nám.
Jj škvarky a škvarková pomazánka, to je mńamka.
....výborná pomazánka a což také škvarkové placky..to je mnamka
No a už vím co bude dnes k večeři
Škvarkovou pomazánku dělá manžel a všem strašně chutná
Škvarkovou pomazánku děláme často a rádi.Chutná celé rodině.