28335860_161258854534432_2222990820408299927_o.jpg (227 KB)

Na škvarkovou pomazánku použijte ideálně domácí škvarky. Jak na ně? To si přečtěte v článku, ve kterém jsme popisovali jak je doma připravit. Najdete ho TADY. Kromě škvarků tak získáte domácí sádlo. Když budete chtít mít opravdu dokonalý požitek, upečte i domácí chléb. 

Suroviny

  • 400 g škvarků
  • sádlo podle potřeby
  • sůl
  • černý pepř
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • na ozdobu jarní cibulka nebo pórek

Postup

V pánvi rozehřejte asi lžíci oleje, na kterém osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Opékejte dozlatova.

Škvarky umelte na masovém mlýnku nebo rozmixujte v mixéru či tyčovým mixérem. Propasírujte česnek. Přidejte hořčici, sůl, pepř a opečenou cibulku. Smíchejte, ochutnejte a ještě dochuťte. 

Chcete mazlavější konzistenci? Přidejte sádlo, které máte ze škvaření domácích škvarků.

Náš tip

Někdo přidává do škvarkové pomazánky ještě několik nakládaných okurek nebo vařené vejce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Domácí škvarky

skvarky1.jpg (139 KB)

Domácí kváskový podmáslový chléb

chleba.jpg (104 KB)

Škvarkový domácí chléb

skvarkovy.jpg (81 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce, Darina Vitíková

Reklama