Kuřecí roláda je perfektní vynález, jak s velkou parádou naservírovat kuřecí maso. Když koupíte kuřecí prsa, naplníte každé jinou náplní a potom rozkrájíte, budete mít na talíři směs krásně barevných plátků, šťavnatých a plných výborné chuti. Máte nějakou vlastní oblíbenou náplň?
Já jsem si na připravované roládky snesla hromadu věcí ze spíže a z lednice a začala kombinovat oblíbené chuti. Použila jsem kuřecí prsa, která jsem ještě prořízla, rozložila a lehce rozklepla hladkou stranou paličky na maso. Jen lehce, aby se maso nerozpadlo. Rozklepnutím jsem získala velký kuřecí plátek.
Na každý kuřecí plátek, který jsem z obou stran osolila, jsem „něco“ natřela. Jednou pálivou omáčku z vietnamské tržnice, pak zase pikantní hořčice Uncle Roy´s, na další plátek zase domácí pesto z medvědího česneku. Podle omáčky jsem potom ladila náplň.
Vítězem ve výběru kuřecích rolád byla podle mě kombinace medvědí česnek a gouda a také hořčice „sweet and spicy“ se slaninou. Určitě vymyslíte řadu dalších kombinací.
Výborné náplně do kuřecích rolád
- pikantní omáčka + avokádo
- mozzarella + bazalka nebo bazalkové pesto
- mozzarella + sušená rajčata + bazalka
- pikantní hořčice + anglická slanina + ementál
- pesto z medvědího česneku + sýr
- kukuřice + gouda + šunka
- špenát + ementál + česnek
- tapenáda z černých oliv + šunka + sýr
- mangové čatní + brie
- niva + nasekané ořechy + potřít brusinkovým džemem
Naplněno? Co dál...
Na pomazané plátky kuřecího masa úhledně naskládejte náplň a napevno zaviňte. Zafixujte kuchyňskou nití nebo jakoukoliv praktickou pomůckou na závitky.
Všechny závitky osmahněte na kvalitní pánvi s trochou oleje, ze všech stran. Já je potom naskládám do pekáčku a ještě dopeču v troubě, abych měla jistotu, že jsou opravdu i uvnitř hotové. Jak to zjistíte? Buď dovnitř zapíchněte teploměr, nebo použijte teplotní sondu, pokud ji máte ve své troubě. Teplota uvnitř kuřecího masa by měla být 75 - 80 °C.
Závitky rozvažte, nechejte asi deset minut odpočinout a krájejte na plátky.
Co k tomu?
Mezitím, co se dopékají závitky v troubě, tak můžete připravit skvělou omáčku. Použijte k tomu výpek na pánvi.
Můj tip? Pikantní omáčka z kokosového mléka. Do výpeku na pánvi jsem přidala pálivou vietnamskou omáčku a plechovku kokosového mléka. Stačí je prohřát, promíchat a nechat trochu vyvařit - zredukovat.
Příloha? Cokoliv, na co máte chuť. Výborná je rýže, brambory, bramborová kaše, noky, těstoviny. Jak je libo. :-)
Nový komentář
Komentáře
Všechny kombinace rolád vypadají moc dobře.
Občas dělám roládky naplněné směsí co dům dal.. vždy jsou dobré..
Zajímavé kombinace.
Ty vypadají úžasně, hned zítra nějakou udělám.
dobrota.. dělám i co dům dá a nikdy nezbylo..
mňam
vypadá to lákavě
To sú dobré nápady. Ďakujem Vám....
Samé dobrotky
Vypadá to velice dobře.
Podobné kuřecí roládky jsme měli v neděli, ale beru si inspiraci
To budu muset vyzkouset ,dobra inspirace na vikendovy obed
elly — #6Díky za tip. Nevím, čím to je, ale letos mám pocit, že je fakt problém sehnat exotické ovoce. Nejčastěji chodím do Kauflandu, Tesca, Penny a je to tragédie. Na to avokádo kouknu. Má totiž steaky s kuřecích stehen a chuť na ty závitky.
rolády u nás nejedou
Úplně se při pohledu na obrázky sbíhají sliny!
gerda — #3tak vlastně kteroukoliv z nich můžet použít i do celého kuřete. Hlavně ta s medvědím pestem byla top!
ToraToraTora — #5já jsem koupila krásné avokádo v Lidlu.
Ty avokádové by mne zajímaly. Zkusila bych to, ale momentálně je dost potíž sehnat slušné avokádo.