kuřecí roláda s bramborový noky

Kuřecí roláda je perfektní vynález, jak s velkou parádou naservírovat kuřecí maso. Když koupíte kuřecí prsa, naplníte každé jinou náplní a potom rozkrájíte, budete mít na talíři směs krásně barevných plátků, šťavnatých a plných výborné chuti. Máte nějakou vlastní oblíbenou náplň?

Já jsem si na připravované roládky snesla hromadu věcí ze spíže a z lednice a začala kombinovat oblíbené chuti. Použila jsem kuřecí prsa, která jsem ještě prořízla, rozložila a lehce rozklepla hladkou stranou paličky na maso. Jen lehce, aby se maso nerozpadlo. Rozklepnutím jsem získala velký kuřecí plátek.

kuřecí závitky

Na každý kuřecí plátek, který jsem z obou stran osolila, jsem „něco“ natřela. Jednou pálivou omáčku z vietnamské tržnice, pak zase pikantní hořčice Uncle Roy´s, na další plátek zase domácí pesto z medvědího česneku. Podle omáčky jsem potom ladila náplň.

Vítězem ve výběru kuřecích rolád byla podle mě kombinace medvědí česnek a gouda a také hořčice „sweet and spicy“ se slaninou. Určitě vymyslíte řadu dalších kombinací.

kuřecí roláda

Výborné náplně do kuřecích rolád

  • pikantní omáčka + avokádo
  • mozzarella + bazalka nebo bazalkové pesto
  • mozzarella + sušená rajčata + bazalka
  • pikantní hořčice + anglická slanina + ementál
  • pesto z medvědího česneku + sýr
  • kukuřice + gouda + šunka
  • špenát + ementál + česnek
  • tapenáda z černých oliv + šunka + sýr
  • mangové čatní + brie
  • niva + nasekané ořechy + potřít brusinkovým džemem

kuřecí roláda

Naplněno? Co dál...

Na pomazané plátky kuřecího masa úhledně naskládejte náplň a napevno zaviňte. Zafixujte kuchyňskou nití nebo jakoukoliv praktickou pomůckou na závitky.

kuřecí roláda

Všechny závitky osmahněte na kvalitní pánvi s trochou oleje, ze všech stran. Já je potom naskládám do pekáčku a ještě dopeču v troubě, abych měla jistotu, že jsou opravdu i uvnitř hotové. Jak to zjistíte? Buď dovnitř zapíchněte teploměr, nebo použijte teplotní sondu, pokud ji máte ve své troubě. Teplota uvnitř kuřecího masa by měla být 75 - 80 °C.

Závitky rozvažte, nechejte asi deset minut odpočinout a krájejte na plátky.

kuřecí roláda

Co k tomu?

Mezitím, co se dopékají závitky v troubě, tak můžete připravit skvělou omáčku. Použijte k tomu výpek na pánvi.

Můj tip? Pikantní omáčka z kokosového mléka. Do výpeku na pánvi jsem přidala pálivou vietnamskou omáčku a plechovku kokosového mléka. Stačí je prohřát, promíchat a nechat trochu vyvařit - zredukovat.

kuřecí roláda

Příloha? Cokoliv, na co máte chuť. Výborná je rýže, brambory, bramborová kaše, noky, těstoviny. Jak je libo. :-)

kuřecí roláda

Čtěte také:

TÉMATA:
MASO A RYBY