DSC_0704.jpg (133 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 150 g ovesných vloček (může být i směs různých druhů)
  • 3 středně velká jablka
  • 1 lžička skořice
  • 750 ml mandlového mléka (může být i voda nebo kravské mléko)
  • na dochucení: javorový sirup nebo med
  • na ozdobení: 2 jablka, ořechy, mandlové lupínky

Postup

Jablka nastrouhejte nahrubo, i se slupkou. Ovesné vločky opečte nasucho a přidejte k nim nastrouhaná jablka. Zalijte mlékem a ochuťte skořicí. Promíchejte a vařte na mírnou teplotu, asi deset minut.

Na talíři ochuťte medem, javorovým sirupem a čerstvým ovocem, ořechy, ořechovým máslem. 

Výborné je, když nakrájíte jablko a plátky a lehce podusíte s kapkou javorového sirupu a troškou másla. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Pohanková kaše s mandlovým mlékem 

1.png (1.01 MB)

Foto: Akademie kvality

Jáhlová kaše s ostružinami

2.jpg (93 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Slaná krupicová kaše

3.jpg (68 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama