Foto: Shutterstock
Magazín Taste of Home, který se zaměřuje na recepty a rady týkající se péče o domácnost, otestoval šest způsobů uskladnění jahod a cílem bylo najít ten, díky kterému vydrží sladké plody co nejdéle čerstvé.
Při pokojové teplotě se jahody kazí rychleji. Pokud tedy potřebujete, aby vám vydržely v dobré kondici déle než jeden den, skladujte je raději v lednici. I tam se ovšem dají uložit různě – například v originálním balení, v plastovém sáčku apod.
Redaktorka Taste of Home Nancy Mock různé způsoby vyzkoušela a došla k závěru, že nejlepší je skleněná zavařovací sklenice s kovovým víčkem. Nejprve je ovšem důležité plody probrat a vyřadit ty se skvrnami či počátečními plísněmi. Stopky zkraťte, ale neodstraňujte je. Jahody před uložením do sklenice nemyjte a nemačkejte je v nich, ale pouze je volně poskládejte, aby se příliš netlačily jedna nad druhou.
Po týdnu v lednici byly podle Nancy Mock jahody stále krásně červené, bez zjevných vad a také prý pořád skvěle chutnaly.
Zdroje: Taste of Home, Nancy Mock
Nový komentář
Komentáře
mě se osvědčilo jahody přebrat, "okoupat" ve vodě s octem, nechat oschnout - v lednici pak vydrží poměrně dlouho - i týden bez toho, že by se kazily
Dobrá rada, děkuju