DSC_0043.jpg (103 KB)

Největší výhoda? Zabalte cokoli, co vás napadne a co máte rádi. Obrovskou výhodou grilování v uzavřeném balíčku z alobalu je hlavně to, že v ingrediencích zůstane zachována všechna chuť a vůně a grilované jídlo bude perfektně šťavnaté.

V pevně uzavřeném balíčku se spojí šťáva z masa, zeleniny, vůně bylinek. Takže když potom balíček otevřete, line se z něj neodolatelná vůně. Do balíčků si každý může nakombinovat své oblíbené suroviny a jako příloha stačí jen čerstvé pečivo.

Čekáte větší společnost? Nachystejte misky se surovinami a z kompletování balíčků udělat příjemnou zábavu. Hosté si vezmou svůj plát alobalu a do něj si namíchají oběd podle své chuti.

Suroviny pro 4 osoby

  • 800 g krůtích prsou
  • oblíbené koření nebo čerstvé bylinky
  • sůl
  • pepř
  • 2 - 3 malé cukety
  • 250 g žampionů
  • sušená cibulka
  • 250 g cherry rajčat
  • 3 jarní cibulky
  • olivový olej

Postup

Krůtí prsa nakrájejte na tenké plátky. Z obou stran osolte a okořeňte. Můžete nechat pár hodin uležet v chladničce.

DSC_0008.jpg (82 KB)
Velké čtverce alobalu potřete olivovým olejem. Na něj naskládejte všechny suroviny, které jste si zvolili pro svůj balíček.

Snažte se prokládat, maso se zeleninou, bylinky, houby. Tak se nejlépe propojí všechny chutě.

DSC_0011.jpg (83 KB)

Balíček pevně uzavřete, dávejte pozor, aby se  neprotrhl, aby nevytékala šťáva. Klidně můžete použít dva pláty alobalu.

DSC_0009.jpg (80 KB)
Naskládejte na rozpálený gril a grilujte půl hodiny.

DSC_0039.jpg (112 KB)
Podávejte s domácím pečivem.

Další výborné kombinace do balíčků

  • losos – kopr – citron
  • brambory na plátky (ve slupce) – kostičky anglické slaniny – zelené fazolové lusky
  • kukuřice – chilli – klobáska – plátky brambor
  • kuřecí maso – ananas – cibule – červená paprika

Dobrou chuť přeje Elly.

Co ještě můžete hodit na gril?

Grilované plněné cukety

cukety2.jpg (83 KB)

Grilované kuřecí kousky se salátem a domácím pečivem

grilovanekureciiii.jpg (174 KB)

Grilované kuřecí karbanátky s koriandrem

gril8.jpg (73 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Grillzona

Uložit

Reklama