Největší výhoda? Zabalte cokoli, co vás napadne a co máte rádi. Obrovskou výhodou grilování v uzavřeném balíčku z alobalu je hlavně to, že v ingrediencích zůstane zachována všechna chuť a vůně a grilované jídlo bude perfektně šťavnaté.
V pevně uzavřeném balíčku se spojí šťáva z masa, zeleniny, vůně bylinek. Takže když potom balíček otevřete, line se z něj neodolatelná vůně. Do balíčků si každý může nakombinovat své oblíbené suroviny a jako příloha stačí jen čerstvé pečivo.
Čekáte větší společnost? Nachystejte misky se surovinami a z kompletování balíčků udělat příjemnou zábavu. Hosté si vezmou svůj plát alobalu a do něj si namíchají oběd podle své chuti.
Suroviny pro 4 osoby
- 800 g krůtích prsou
- oblíbené koření nebo čerstvé bylinky
- sůl
- pepř
- 2 - 3 malé cukety
- 250 g žampionů
- sušená cibulka
- 250 g cherry rajčat
- 3 jarní cibulky
- olivový olej
Postup
Krůtí prsa nakrájejte na tenké plátky. Z obou stran osolte a okořeňte. Můžete nechat pár hodin uležet v chladničce.
Velké čtverce alobalu potřete olivovým olejem. Na něj naskládejte všechny suroviny, které jste si zvolili pro svůj balíček.
Snažte se prokládat, maso se zeleninou, bylinky, houby. Tak se nejlépe propojí všechny chutě.
Balíček pevně uzavřete, dávejte pozor, aby se neprotrhl, aby nevytékala šťáva. Klidně můžete použít dva pláty alobalu.
Naskládejte na rozpálený gril a grilujte půl hodiny.
Podávejte s domácím pečivem.
Další výborné kombinace do balíčků
- losos – kopr – citron
- brambory na plátky (ve slupce) – kostičky anglické slaniny – zelené fazolové lusky
- kukuřice – chilli – klobáska – plátky brambor
- kuřecí maso – ananas – cibule – červená paprika
Dobrou chuť přeje Elly.
Co ještě můžete hodit na gril?
Grilované kuřecí kousky se salátem a domácím pečivem
Grilované kuřecí karbanátky s koriandrem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Grillzona.
Nový komentář
Komentáře
Musím říci, že alobal na grilu využívám velice ráda. Hlavním důvodem je zejména to, že opravdu nedojde k vysušení ať masa nebo ostatních komponentů. Osobně využívá ke grilování plynový gril, ale i tam se alobal dá využít.
Ten alobal je co se týče grilu skvělý. Jídlu zůstane jeho přirozená chuť a navíc i živiny. Dokoncemi z alobalu přijde i šťavnatější. My jsme si nedávno oblíbili tento recept http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/drubez-na-grilu/hamburger-s-trhanym-masem/ a mám jistotu že nikdy nezůstanou zbytky :)
Určitě je to velmi chutné.