DSC_3239.jpg (112 KB)

Když do bábovky použijete tvaroh, bude vláčná a šťavnatá. Vyzkoušejte náš nový recept.

Suroviny

  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 250 g změklého másla
  • 100 ml smetany
  • 3 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru moučka 
  • 1 prášek do pečiva
  • tři druhy čokolády: hořká, bílá a mléčná - asi po 40 g od každé
  • tuk a mouka na vymazání a vysypání formy

DSC_3237.jpg (95 KB)

Postup

Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Poté přidáme vejce. Opět prošleháme a přidáme tvaroh. Šleháme dále, až je hmota hladká, a přilijeme smetanu.

Do mouky vmícháme prášek do pečiva a nasypeme do těsta. Promícháme. Čokoládu nasekáme a jako poslední přidáme k těstu. Smícháme a nalijeme do formy, vymazané tukem a vysypané moukou.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, asi 50 minut až hodinu. Bábovka bude hotová, až do ní vpíchnete špejli a vytáhnete ji čistou, a ne ulepenou od těsta.

Vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte chuť na jinou bábovku? Najděte si u nás recept.

Zebra bábovka

DSC_0001.jpg (111 KB)

Lahodná šlehačková bábovka

DSC_1007.jpg (126 KB)

Cuketová bábovka

cuketbabovka.jpg (84 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama