Společným znakem všech nejdražších hamburgerů na světě je použití japonského hovězího masa Wagyu (Kóbe beef), které je bezkonkurenčně nejdražším hovězím na světě.
Toto mimořádně křehké a šťavnaté maso s jemným mramorováním, pochází z černého krátkosrstého skotu „wagyu" chovaného v Japonsku u města Kóbe. A být krávou wagyu stojí za života za to! Krávy dostávají od japonských farmářů pravidelné masáže shiatsu, je jim pouštěna uklidňující hudba a dostávají k pití také pivo nebo rýžové víno saké.
![TOP 1 burger]()
Vítěz!

Nejdražším hamburgerem na světě je „The Richard Nouveau Burger“ z restaurace Wall Street Burger Shoppe v New Yorku na Manhattanu.
V tomto hamburgeru je použito japonské hovězí maso Wagyu, černé lanýže, pečená francouzská husí játra fois gras, velice uleželý švýcarský sýr Gruyére, divoké žampiony cheese, šupinky zlata, a to vše je podáváno v teplé briošce.
- Cena za tento hamburger je 175 USD (3300 korun)!
![TOP 2 burger]()
Druhý na světě!

Druhým nejdražším hamburgerem na světě je „The Burger“, který byl ještě donedávna nejdražší.
Protože se tento hamburger vyrábí ve Velké Británii a kurz britské libry letos značně oslabil, tak se nyní „The Burger" v přepočtu propadl „až" na druhé místo. Byl vytvořen světoznámým řetězcem rychlého občerstvení Burger King, který tento hamburger vyvíjel dlouhých šest měsíců. V tomto hamburgeru je použito japonské hovězí maso Wagyu, plátky bílých lanýžů, tempura z cibule, italská šunka Pata Negra prosciutto a při přípravě tohoto hamburgeru se používá také pravé francouzské šampaňské Cristal champagne. Vše je dochuceno íránským šafránem a zabaleno v lanýžové briošce.
- „The Burger" stojí 95 liber (3000 korun)!
Video k tomuto hamburgeru najdete ZDE!
Třetí místo!
Třetím nejdražším hamburgerem na světě je „The Tri-Beef Burger“, který vytvořili v roce 2006 v restauraci Old Homestead Steakhouse ve městě Boca Raton na Froridě v USA.
V tomto hamburgeru si můžete vychutnat kombinaci třech druhů špičkového hovězího masa: americké Prime, japonské Wagyu a argentinské hovězí. Hamburger je dochucen omáčkou z lanýžů a francouzského šampaňského.
- Cena je 125 USD (2400 korun)!
A bramborová medaile...
I čtvrtý nejdražší hamburger na světě pochází z USA a jmenuje se „FleurBurger 5000".
Vytvořili ho ve francouzské restauraci luxusního hotelu Mandalay Bay Resort and Casino v Las Vegas. V hamburgeru je použito japonské hovězí Wagyu, francouzská husí játra Fois gras a černé lanýže.
- Cena je 75 USD (1400 korun) a pracovníci restaurace na požádání hostovi zašlou na památku na jeho adresu certifikát, že snědl takto drahý hamburger.
Na který z těchto hamburgerů se vám sbíhají sliny? Jaký nejdražší hamburger jste jedli? Zajedete si na některý z TOP 4?
Nový komentář
Komentáře
přešla mi chut
dewil — #13 ja to take rikam
no co, občas je to zpesření a takovej domácí, kterej si ugrilujete a připravíte, to je přece super, ne???
Dělá se mi šoufl
díky, chuť opravdu nemám....
nesbíhají se mi vůbec sliny, hamburgery moc nemusím, jsou lepší pochoutky, než hamburgery
prskavka — #6 Jasně, jak jinak
A teď malé školení pro zájemce o novinovou práci. V médiích existuje několik druhů výroby článků. Jedním z nich je vlastní tvorba - tu povětšinou najdete ve vydání magazínu. Další jsou převzaté a upravené tiskové zprávy nebo veřejné články, které poskytují různé organizace buď zdarma, anebo si platíte mediální agenturu. Proto se některé informace na internetu objeví víckrát, jako třeba tento článek.
to je sranda?NE DĚKUJI
tak tohle už jsem četla na seznamu a je tady víc těch článku... berou to snad kopírkou???
maso je moc tučné a halvně nemám ráda červené maso
Než hamburger, to radši suchý chleba. A z fotek se mi nesbíhají sliny, ale zvedá žaludek.
Nejím, nechci jíst
a ještě za ty peníze, no fuj.
Abych pravdu řekla, moc se mi nelíbí, ono záleží i na tom, jak se to vyfotí, ale dala bych přednost druhému, to zelené mě tam láká, protože je to barevné
tak ty první dva vypadají dobře, ze zbytku se mi akorát tak zvedá žaludek
já mám ráda hamburgry z plemene Angus, občas si ho s chutí dám, jinak klasické hamburgry vůbec nejím....