DSC_1200.jpg (123 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Na tiramisu existuje nespočet receptů s náhražkami jako je žervé nebo pomazánkové máslo. Vzniknou výborné svěží dezerty. Ale pokud chcete udělat opravdu pravé tiramisu, musíte použít italské mascarpone a dlouhé cukrářské piškoty.

Suroviny

  • 500 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 2 žloutky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 pytlík cukrářských piškotů (cca 300 g)
  • 2 malé panáky Amaretto
  • 200 ml silné kávy
  • kakao

Postup

Oddělte žloutky od bílků.

Žloutky vyšlehejte s cukrem tak dlouho, dokud směs nezesvětlá a nezhoustne. Opatrně přimíchejte mascarpone. Už nešlehejte, pouze jemně vmíchejte. Ušlehejte tuhý sníh z bílků, který přimíchejte do směsi. Opět opatrně, aby sníh neklesnul.

Kávu smíchanou s amarettem nalijte do nízké misky a piškoty v ní namočte z obou stran. Poté skládejte do vyšší misky, do které budete tiramisu připravovat. Položte jednu vrstvu piškotů, potom polovinu krému, druhou vrstvu piškotů a druhou vrstvu krému.

Krém posypejte kakaem a dejte minimálně na dvě hodiny zatuhnout do lednice. Ideálně do druhého dne.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nepečený dort s ovocem

1.png (1.15 MB)
Foto: redakce

Nepečený dort z lázeňských oplatek

2.jpg (95 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Osvěžující smetanový dort s ovocem

3.jpg (71 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Reklama