Foto: Bio - Produkt ekologického zemědělství

Ingredience:

  • 1 dýně hokkaido v bio kvalitě
  • rostlinný olej
  • bylinky v bio kvalitě na dochucení (k dýni se hodí tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, oregano, koriandr nebo lichořeřišnice)
  • mořská sůl

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si plech, který vyložte pečícím papírem. Poté se pusťte do přípravy hranolek. Dýni dobře očistěte a vydlabejte. Následně ji nakrájejte na menší části podobné klasickým hranolkům. Vložte je do velké mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte a přidejte bylinky. Vše dobře promíchejte a vysypte na připravený plech. Pečte v horkovzdušné troubě asi 30 minut. Hranolky je potřeba hlídat. Skvěle se hodí ke všem druhům masa i jako pochutina s rajčatovým nebo jogurtovým dipem.

Oblíbená slaná pochoutka – dýňové placky

Dýňové kernotto

Reklama