pochoutkovy.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 500 g šunkového salámu 
  • 150 g okurek ve sladkokyselém nálevu
  • 80 g sterilovaného hrášku
  • polovina malé cibule
  • 400 g majonézy
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3/4 až 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

Kvalitní šunkový salám nebo šunku nakrájejte na plátky široké asi 2 mm. Ty nakrájejte na malé kousky, proužky nebo kostičky. Okurky nakrájejte také na malé kostičky a cibuli nadrobno. Dejte do větší mísy, přidejte hrášek a promíchejte.

V misce promíchejte hořčici, majonézu, worcester, ocet, cukr a sůl. Ochuťte mletým černým pepřem.
Obě misky smíchejte a nechejte hodinu odležet. Potom podávejte s pečivem nebo používejte na chlebíčky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Křupavé domácí pletýnky 

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Nadýchané domácí rohlíky

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková