DSC_0391.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Připravit tento dezert není nic těžkého. Nejen, že výborně chutná, ale také krásně vypadá. Můžete ho tak připravit i na rodinnou oslavu. 

Suroviny

piškotový základ

  • 4 vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 120 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli

krém

  • 600 ml mléka
  • 6 lžic cukru krupice
  • 2 balíčky smetanového nebo vanilkového pudinku
  • 250 g másla

čokoládová poleva

  • 150 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 120 ml smetany ke šlehání

na dokončení

  • Nutella
  • 6 banánů

Postup

Troubu si předehřejte na 175 °C.

Do mísy robota vyklepněte všechny bílky a spolu s polovinou cukru ušlehejte na tuhý sníh. Přendejte do velké mísy a vyšlehejte žloutky, spolu se zbylým cukrem. Smíchejte společně s bílky a opatrně vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli a vanilkou.

Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 20 - 25 minut.

Mezitím, co se piškot peče, připravte náplň. Uvařte pudink, podle návodu na obalu. Ten přikryjte potravinářskou folií a nechejte úplně vychladnout. Vyšlehejte máslo a pomalu do něj přidávejte vychlazený puding.

Do menšího rendíku nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Sundejte z plotny, nalámejte do ní čokoládu a nechejte pět minut stát. Vymíchejte metličkou, do hladké polevy.

Chladný piškotový základ pomažte Nutellou. Naskládejte na něj podélně překrojené banány. Zalijte pudinkovým krémem a uhlaďte. Nahoru nalijte čokoládovou polevu, opět uhlaďte a nechejte vychladnout.

Krájejte na kostky a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Banánové lívance

1.jpg (174 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Bezlepková bábovka s banány

2.jpg (171 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama