Když nevím, jakou dobrotou potěšit rodinu, nikdy nezklame blog Šárky Škachové - Dolce Vita a blog mé kamarádky Lenky, kterou znáte z našich stránek pod nickem Beaute. Její Beaute blog je plný dobrých receptů, ale také nápadů na zkrášlení bytu i zahrady.
Naposledy jsem podle Beaute pekla výborný moučník, který má nazvaný jako Medovo-ořechové řezy. Já jsem ho ale kdysi dávno jedla u jiné kamarádky, a tam se jmenoval Nebe v hubě. :-) Což je název podle mého gusta. :-)
Nejdřív si připravíme těsto na medové pláty. Potřebujeme:
500 g hladké mouky
200 g cukru moučka
200 g másla
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce mléka
Těsto rozdělíme na 2 díly. Oba vyválíme na pečicím papíře a přeneseme na plech. První plát dáme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme dozlatova.
Mezitím připravíme oříškovou směs:
300 g nahrubo posekaných ořechů
80 g cukru krupice
120 g másla
3 lžičky medu
Vše dáme do hlubší pánve a smažíme, až se ořechy začnou jakoby slepovat. Poté nalijeme na druhý (zatím neupečený) plát těsta a dáme péct stejně jako předchozí plech.
Vychladlé pláty pokapeme rumem a slepíme krémem:
300 ml mléka
1 a půl lžíce hladké mouky
1 a půl lžíce Solamylu
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
vše spolu za stálého míchání svaříme na hustou kaši
Po vychladnutí rozšleháme spolu s 200 g měkkého másla.
Dobrou chuť. :)
Nový komentář
Komentáře
hm tak to bude hodne dobre
tak to vypadá opravdu dobře
Tak mohu potvrdit, že - připraveno přesně podle tohoto receptu - to byla prostě bomba. Chuťově mi to připomínalo medovník, ale ty ořechy ve zkaramelizovaném cukru s medem navrch... to byla prostě ňamka. Obvykle nemám ráda, když mi děti oždibují pečené koláče apod., ale tady jsem se nemohla udržet já
Díky za recept!!!
Allma — #11 No a? Já bych to kupříkladu neobjevila
Tento recept už tady nějaký ten pátek je
//zena-in.cz/clanek/recepty-z-vareni/offset/30
To je ono! Jen to znám proložené kompotovými broskvemi a jahodami a nahoře ozdobené šlehačkou.
u nás se to neujalo
vypadá to chutně a lákavě
secret — #3 toho právě stačí malý kousek...tak tím pohostíš moc lidí
Nebe v hubě je název knihy ZdeŇka Trošky, a tam jsou fakt skoro všechny recepty nebem v hubě
Takže jsem si ji tímto názvem článku připomněla!
Na mě je to moc práce, to si raděj koupím Marlenku.
Tak na mě je to moc pracné, moc dělení, pečení. Já nejradši peču vše na hrnky a pokud možno vše v jednom plechu najednou
. Jsem hrozná, ale naštěstí, co takhle vytvořím, vždy chutná - složitosti nechám těm, kteří si s tím rádi hrají a piplají
To je strašně dobré-dělá to moje sestra-já jsem dělala jednou-je to pracné a taky mi to tak nechutnalo jako od sestry-ta je fakt dobrá a ty její medovníky to by jste koukali

Hele, tohle na me nezkousej! Nebe v hube. Mam cukrovku!


