Domácí džem z čerstvých jahod a voňavé skořice si s Pektinem Dr. Oetker můžete připravit i Vy. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

Náročnost: jednoduché
Doba přípravy: asi 30 minut
Celkový čas přípravy: asi 45 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic á 250 ml 
jaj.jpg

Přísady:

  • 1 kg očištěných jahod
  • 1 KL mleté skořice
  • 500 g cukru krystal
  • 1 balíčku Pektinu Dr. Oetker
  • 1 KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker

Příprava:

1.    Do hrnce vložíme 3 jahod a rozmixujeme je tyčovým mixérem na pyré. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky. Smícháme 1 balíčku pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.
2.    Přidáme zbytek cukru a skořici, opět přivedeme do varu a za stálého míchání směs důkladně povaříme 5 minut.
3.    Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.
4.    Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.
5.    Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

TIP: Na zkoušku tuhnutí použijeme talířek, který si dopředu vychladíme v chladničce. Rychleji tak zjistíme, zda džem tuhne.

Čtěte také:

Reklama