Suroviny
500 g hladké bílé pšeničné mouky
1 kostka droždí
2 lžíce mléka
250 ml vody
špetka soli
kmín a jiné bylinky dle vlastní chuti
trocha cukru
Postup
Mléko, droždí a cukr smícháme dohromady. Není nutné dělat kvásek. Přimícháme zbytek a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
Na pomoučeném válu upravíme do tvaru chleba a necháme dokynout dalších 15 minut.
Předehřejeme si troubu na 230 °C. Pečeme pět minut a poté stáhneme na 180 °C.
Při pečení potíráme octovou vodou. Za 45 minut vytáhneme z trouby hotový chleba.
Ihned po vytažení potřeme studenou vodou.
Dobrou chuť přeje Radek Kříž.
Nový komentář
Komentáře
Nojo,šéf umí
hm vypada hezky a urcite bude aj chutnat
Vypadá moc pěkně. Taky už jsem párkrát chleba pekla. Normálně v troubě, ne v pekárně.
chlebík vypadá moc chutně,podařil se
Radek Kříž — #4 Doporučujem pridať aj menší v šupke uvarený zemiak, len tak rozpučený vidličkou. A po upečení potrieť osolenou vodou.A pri pečení, dať do rúry hrnček s vodou. To sú prosím rady môjho svokra, vychýreného starého pekára.
Klára Milošová — #7 no tak se, šéfe, příště víc ukaž
femme — #6 To je slovo do pranice! Šéfe, prosíme taky občas nějakou ochutnávku!
můj šéf peče nejen chleba, ale zásobuje nás i nádherným a moc dobrým vánočním cukrovím a když má někdo narozky, tak mu upeče dort, heč
Radek Kříž — #4 to mohlo dělat to mléko. ale když bys příště použil trošku kefíru místo mléka, byl by ještě o fous lepší. a mezi námi: smkekám před tebou. to, že chlapi jsou většinou lepší kuchaři než ženské, je všeobecně známé. ale ty sis dokonce troufnul na domácí pečivo. na to já se odhodlávala kolik let. a třeba jednou zkus dát 1/3 chlebové mouky. a já ke grilovanému masu peču chleba s osmahnutou cibulkou. to je pak moje dieta definitivně v čudu
maje — #2 Jo, jo - spěchal jsem :) ale vekovitě mi to nechutnalo... Byl krásně nadýchaný, do rána se decentně sesednul... ale i po 24 hodinách chutnal jako čerstvě upečený...
Léthé — #1 máš šikovnýho Viléma
Vyzkouším receptík
tak určitě bych to pak nechala kynout déle, než jen 15 minut, ale tenhle chleba peču taky. chutná trochu jako veka
To je toho....to můj Vilém peče i housky