foca.jpg (238 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

na focacciu

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 800 ml vlažné vody
  • jemná mořská sůl
  • olivový olej
  • hrubá mořská sůl

na sendviče

  • žervé
  • ledový salát
  • na plátky nakrájený Kavalír se sýrem

Postup

Hladkou mouku, promíchejte se solí a se sušeným droždím. Vlijte vlažnou vodu, 2 lžíce olivového oleje a umíchejte řidší těsto, které nechejte hodinku kynout přikryté na teplém místě.

Dva plechy lehce vymažte olivovým olejem. Těsto na ně rozdělte na poloviny, malinko pocákejte olivovým olejem a prsty, namočenými do oleje, roztahujte po celém plechu.

Povrch těsta posypejte hrubou mořskou solí. Kdo chce vylepšovat, tak také bylinkami, olivami a čímkoliv jiným.
Pečte v troubě vyhřáté na 230 °C, asi 20 – 30 minut, podle tloušťky focaccie.

Hotovou focacciu nechejte vychladnout a nakrájejte na jednotlivé porce. Každou porci prokrojte a namažte žervé, na to dejte plátky Kavalíra a ledový salát. Přiklopte druhou polovinou a máte hovoto.

Focaccia se dá plnit i jinými druhy uzeniny, sýrem, různou zeleninou. Starší pečivo můžete rozpéct v troubě nebo použít na toasty.

Dobrou chuť přeje Elly.

Zapečený sendvič se šunkou a sýrem

1.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Svačinové sendviče pro školáky

2.jpg (97 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Netradiční sendviče

3.jpg (116 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama