60145950_2337876809610139_4516819961909346304_n.jpg (235 KB)

Tenhle skvělý bůček si můžete připravit předem a naservírovat ho na obložený talíř. 

Suroviny

  • vepřový bůček vcelku, bez kosti
  • sůl
  • česnek
  • celý černý pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • kmín
  • libeček

marináda na naložení

  • česnek
  • sůl
  • mletá paprika (ideálně kombinace uzená s trochou pálivé)
  • čerstvě mletý černý pepř
  • hořčičné semínko
  • worcesterová omáčka
  • pár lžic bílého vína
  • vývar z bůčku

60143893_2337876582943495_4952574244111253504_o.jpg (796 KB)

Postup

Bůček uvařte hodinu a půl ve vodě se solí, několika stroužky česneku, pepřem, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, případně libečkem. 

Během vaření se připraví marináda z utřeného česneku, soli, mleté papriky (ideální je směs uzené s trochou pálivé), pepře, hořčičného semínka, worcesterové omáčky, pár lžic bílého vína a aby měla marináda potřebnou konzistenci, může se po lžících přidat podle potřeby vývar z bůčku. 

Chuti se ale meze nekladou a marináda se může dochutit i  grilovacím kořením nebo lžičkou kari koření.

Ještě teplý uvařený bůček se směsí kompletně pomaže a zabalí do alobalu a potravinářské fólie. Ideální je nechat ho uležet aspoň pět dní v lednici. Potom se krájí na plátky a podává třeba s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť přeje Ondřej.

Pochoutky na našem magazínu

Pečený bůček se špenátem a bramborovými noky

DSC_0209.jpg (239 KB)

Naložené tvarůžky, co mají říz

tvaruzky1.jpg (87 KB)

Nakládané vepřové jazyky 

jazyky3.jpg (96 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama