Dobrý den,
Je to opravdu pochoutka.
1 kg mrkve
1 - 2 lžíce másla
asi 1 lžička soli
asi 1 lžička cukru
1 lžíce medu
1/2 lžičky mleté skořice
1 - 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
Postup:
Mrkev nakrájenou na kolečka krátce osmahneme na rozehřátém másle (nebo rostlinném tuku, pak ji mírně podlijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, medem a skořicí a pod pokličkou zvolna dusíme do měkka. Mrkvový cimes nakonec ochutíme čerstvou pomerančovou šťávou a podle chuti přisladíme.
Obměna:
Asi třetinu mrkve můžeme nahradit oloupanými a nakrájenými jablky. Přidáme je až k poloměkké mrkvi, aby se jablka nerozvařila.
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším, vypadá to moc dobře...
No, já nevim, ale k vařené, dušené a jinak rozblemcané mrkvi mám odpor :o))))))) Ale jinak věřím, že pro mrkvo milce je to výborná pochoutka
No vzhledem k tomu, že mi dušená mrkev přijde dost hnusná (promiňte...) tak tohle jídlo asi fakt neeee.. :o))
mnaaaaaaaaaaaaaaaaam
Podobně dělám dušenou mrkev a jíme k tomu opečné brambůrky, je to dobrůtka