Co budete potřebovat?
- 300 g ovčího sýra v bio kvalitě (seženete např. na Farmě Šonov či Farmě Pěnčín)
- Olivový olej
- 5 stroužků česneku
- Rozmarýn
- Bobkový list
Sýr nakrájejte na kostičky. Do uzavíratelné sklenice postupně pokládejte vrstvy sýra, koření a česneku. Až bude sklenice téměř plná, zalijte ji až po hrdlo olivovým olejem. Uzavřenou nádobu uchovávejte v lednici, sýr lze využít nejdříve po dvou týdnech.
Stejně jako ovčí varianta, kozí sýr se perfektně hodí do nejrůznějších salátů, kde si rozumí například s vlašskými oříšky či brusinkami. Lahodný je i rozpečený na grilu, ve vaječné omeletě nebo v kombinaci s těstovinami.
Nový komentář
Komentáře
Miluji sýry! Určitě vyzkouším
.