Foto: Myjsmebio.cz
Budete potřebovat:
- 100 g másla
- 110 g špaldové hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 4 bio vejce
- 160 g třtinového cukru
- 200 g vlašských ořechů
- lžíce medu
Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si rozevírací dortovou formu. Smíchejte mouku, moučkový cukr a žloutek z jednoho vejce. Na pánvi rozehřejte máslo, nechte odstát na pokojovou teplotu a přidejte ke směsi. Těsto nalijte do vymazané dortové formy. Nyní si připravte náplň. Ze tří bílků vyšlehejte sníh, přidejte 1 celé vejce, cukr, 150 g rozemletých vlašských ořechů a vše spolu pečlivě promíchejte. Směs nalijte do dortové formy na těsto a rovnoměrně rozetřete. Následně smíchejte celé vlašské ořechy s medem a posypte jimi vrch koláče. Pečte v troubě minimálně půl hodiny.
Nový komentář
Komentáře
Hned jsem dneska upekla, je to vynikající..., ale taky mi zbyly žloutky... Nevadí, dají se na pánev :-) Přidala jsem asi 20 dkg kukuřičné mouky, a ubrala tu špaldovou, ale i tak dobrota. Místo cukru, který doma nepoužíváme, jsem dala čekankový sirup a med navrch s ořechy... výborné
Tři žloutky zbudou?
zkusím zítra, právě jsem přemýšlela co o víkendu upeču
no tak to bude dobrota
Vypadá jednoduše a dobře ?? vyzkouším
Tak koláč plný ořechů ten bude určitě skvělý a dle návodu i celkem rychlý - uložím a určitě vyzkouším.