kolac.jpg (118 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 150 g vychlazeného másla
  • 130 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 50 ml Cointreau (mám otevřeno, vy klidně použijte rum)
  • 200 g špaldové mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli

nahoru

  • rebarbora
  • jahody

sníh

  • 2 bílky
  • 120 g cukru moučka

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si rozevírací dortovou formu obvyklého průměru. Myslím, že to je asi 26 cm. Já jsem vymazala máslem a vysypala polohrubou moukou, klasika.

Máslo vyšlehejte s cukrem, potom postupně zašlehávejte vejce. Přidejte alkohol a mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Těsto nebude moc tekuté. Nelekejte se.

Rozetřete ho na dno formy a nahoru na něj poskládejte ovoce.

Ušlehejte bílky s cukrem. Klidně můžou být tekutější. Když budou pěkně pevné neva. Bude to krása nesmírná.
Pečte asi 40 minut, dokud nebude koláč zlatavý. Vpich špejlí vám prozradí, jestli už ho můžete vyndat ven. Špejle nesmí být ulepená od těsta. Vyndejte, nechejte vychladnout. Krájejte, podávejte. Je to božské!!!

Dobrou chuť přeje Elly.

rebarbora.jpg (369 KB)Foto: Alena Kolaříková

reb.jpg (32 KB)Foto: Alena Kolaříková

Reklama