70966261_2112333235739066_1406648149316993024_n.jpg (180 KB)

Budete se asi divit, že v perníku chybí perníkové koření. Pro to má naše čtenářka Jana jasné vysvětlení. Tenhle název u nich zdomácněl a bude to asi tím, že díky skořici a kakau může někomu perník připomínat. Určitě nebude na škodu, když do něj trochu perníkového koření přidáte.

Suroviny

  • 750 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 350 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 2dcl oleje
  • 1 a 1 lžičky sody
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • vlašské ořechy

Postup

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle do velké mísy. Přidáme celá vejce, olej, oba cukry a důkladně zamícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku a kakao, přidáme sodu, skořici a také promícháme.

Moučnou směs postupně vmícháme do jablečné. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Povrch perníku posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 - 40 minut.

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Tři skvělé perníky, každý jiný

Perník na plech bez laktózy

DSC_0244.jpg (104 KB)

Cuketový perník s ovocem

pernik.jpg (146 KB)

Voňavý kořeněný perník s cuketou

a.jpg (26 KB)

Zdroj fotografií: Jana Nováková, Alena Kolaříková

Reklama