DSC_0048.jpg (142 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Nedostatek droždí pořád trápí některé z obchodů. My vám dnes poradíme jak upéct výborné pečivo bez droždí. Recept je inspirovaný irským chlebem, který používá jako kypřidlo jedlou sodu. A té je (zatím) všude dost...

Můžete upéct jednoduchou verzi, bez ochucení. Nebo přidat kmín, tymián, nakrájená sušená rajčata, medvědí česnek... cokoliv vás napadne.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1,5 lžičky soli
  • 400 ml podmáslí
  • můžete přidat sušená rajčata a jiné přísady

Postup

Všechny suroviny smíchejte. Vyklopte těsto na pomoučený vál a uválejte hada. Toho rozdělte na 7 dílů.

Vytvarujte bochánky, naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 230 °C, 15 minut.

Nechejte vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Skvělé pomazánky na domácí pečivo

Bazalková pomazánka

1.jpg (33 KB)

Foto: Flora.cz

Pomazánka z uzeného sýra

2.jpg (112 KB)

Zdroj: archiv Žena-in.cz

Jarní vajíčková pomazánka

3.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama