Suroviny
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 250 g vlažné vody
- 50 g sádla
- 500 g polohrubé mouky
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce soli
na potření a posypání
- 1 vejce
- hrubá sůl, kmín a mák
Postup
Droždí smíchejte s vlažnou vodou, cukrem a lžící mouky. Nechejte vystoupat na povrch bublinky - kvásek je hotový. Přidejte zbylé suroviny. Vypracujte krásné jen velice jemně lepivé těsto, hladké a nadýchané. Nechejte hodinu kynout na teplém místě. Pak z těsta udělejte na pomoučené ploše 10 kousků, které rozválejte do tvaru elipsy. Zamotejte rohlík a skládejte rohlíky vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
Potřete rozšlehaným vejcem, posypejte solí, kmínem a mákem. Jak máte rádi.
Pečte v troubě vyhřáté na 230 °C. Já peču ve své troubě AEG na program horký vzduch s párou a rohlíky jsou dokonalé. Pečte asi 15 minut, dozlatova.
Nechejte prosím aspoň chvilku vychladnout, než je zlikvidujete. Věřte mi, že se po nich jen zapráší...
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Škvarkový chléb
Cibulový chléb

Škvarkový určitě udělám.
Určitě vyzkouším.