rolada.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 6 vajec
  • špetka soli
  • 150 g cukru moučka
  • 80 g hladké mouky
  • trocha cukru moučka navíc

na krém

  • 250 g mascarpone
  • 250 g zakysané smetany
  • cukr podle chuti
  • ovoce podle aktuálních zásob

Postup

Žloutky vyšlehejte s cukrem a nechejte stranou. Bílky vyšlehejte dotuha, se špetkou soli. Opatrně smíchejte dohromady, přimíchávejte sníh do žloutků a střídejte to s moukou, po troškách. Míchejte opatrně, ať zůstane směs nadýchaná.

Připravte si plech, vyložte pečícím papírem a rozetřete na něj těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, přibližně 13 minut, dozlatova.

Na čistou utěrku nasypejte sítkem trochu cukru moučka. Na cukr překlopte upečené těsto a velice opatrně stáhněte pečící papír. Ihned zarolujte do tvaru rolády, i s utěrkou a nechejte takto vychladnout.

Připravte si snadný krém. Vyšlehejte společně mascarpone a zakysanou smetanu, ochuťte cukrem, podle vaší chuti. Ovoce nakrájejte nadrobno.

Vychladlou roládu namažte krémem a posypejte ovocem. Opět zaviňte a nechejte vychladnout v lednici.

Krájejte na plátky. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Čokoládová roláda se šlehačkou

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Valentýnská roláda s tvarohem

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková