Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 6 vajec
- špetka soli
- 150 g cukru moučka
- 80 g hladké mouky
- trocha cukru moučka navíc
na krém
- 250 g mascarpone
- 250 g zakysané smetany
- cukr podle chuti
- ovoce podle aktuálních zásob
Postup
Žloutky vyšlehejte s cukrem a nechejte stranou. Bílky vyšlehejte dotuha, se špetkou soli. Opatrně smíchejte dohromady, přimíchávejte sníh do žloutků a střídejte to s moukou, po troškách. Míchejte opatrně, ať zůstane směs nadýchaná.
Připravte si plech, vyložte pečícím papírem a rozetřete na něj těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, přibližně 13 minut, dozlatova.
Na čistou utěrku nasypejte sítkem trochu cukru moučka. Na cukr překlopte upečené těsto a velice opatrně stáhněte pečící papír. Ihned zarolujte do tvaru rolády, i s utěrkou a nechejte takto vychladnout.
Připravte si snadný krém. Vyšlehejte společně mascarpone a zakysanou smetanu, ochuťte cukrem, podle vaší chuti. Ovoce nakrájejte nadrobno.
Vychladlou roládu namažte krémem a posypejte ovocem. Opět zaviňte a nechejte vychladnout v lednici.
Krájejte na plátky.
Dobrou chuť přeje Elly.
Čokoládová roláda se šlehačkou
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář